tisdag 13 januari 2015

Kurs i forskningsmetoder

Idag började jag på en ny kurs. Det är inte så att jag får några kurspoäng, men forskningsmetodik går liksom inte att få för mycket av. Den här kursen är helt annorlunda jmf med hur vi gör den hemma. En del beror på kurslärarens personlighet, en del på forskningsinriktning, en del på kursens upplägg och en del på kultur. Böckerna som finns på denna kurs är inte speciellt annorlunda jmf med de som vi har. För er som är insatta är Creswell ett känt namn.
   
För att svara på veckans uppgifter används Twitter - de ska vara postade ett visst datum och tid. En del i att det är twitter som  används är att kunna skapa ett nätverk - finns det på twitter syns det och man kan lägga till författaren i svaret och ev få igång en diskussion med hen. En annan del i detta är också att kunna fatta sig kort; göra hisspitchar. Alla studenter ska också hålla i två lektioner med förutbestämda innehåll. Det gäller att hålla sig framme för att få de populäraste ämnen ;)

Uppgifterna på kursen (ja, det är inte bara Twitter som gäller) det innebär att presentera ett forskningsunderlag där inriktning, metod etc presenteras och att opponera på ett.
Ett annat starkt budskap på kursen var att vi är duktiga - annars hade vi inte kommit så långt som vi har gjort. Och att vi SKA använda detta till att göra avtryck i världen. Skapa nätverk, se till att bli inbjudna som keynote talare till de häftiga konferenserna.

Nu är det mot sängen - so long! 
                   

Inga kommentarer: