fredag 21 november 2014

Freaking, crazy cold!

Ja, nu måste jag klaga igen. Det är grymt kallt. Blåser, snöar från sidan och är minus tio grader. Inget kul att gå ut i, och det måste jag ju göra varje dag ;) Täckkjolen är på väg, yllestrumporna är på och mina Icebugskor är det som gäller.

Idag startade jag med en lång Skypesession där jag och en kollega diskuterade studentarbeten. Vi funderade over vår pedagogic, hur vi ska göra för att komma längre och på den feedback som vi ska ge. Intressanta ämnen som det går att diskutera hur länge som helst.

Jag fortsatte dagen med att sitta hemma och göra review på en tidigare skriven artikel. Jag vill skriva om den och har börjat denna resa. dessutom använder jag den som underlag för min writing group. Idag skulle vi göra reverse-outlining på en artikel. Detta innebär att, för varje stycke, skriva vad en kort sammanfattning och vad stycket följer för function. Gör mycket för logiken i en artikel att göra det.

Gick till Friendship House - favoritklassen med lärare Tim idag. Trevlig och alltid lika tillmötesgående vad det gäller att dela med sig av sin kunskap. Hade en lång diskussion med en fransk kompis - vi jämförde vinterskor och pratade ut om livet i allmänhet.

Drog tillbaka till Spartan och gick in en sväng på Lending Center. Jag är trött på min bruna soffa och då är det perfekt att gå dit. Gratis att låna hushållssaker om man bor här och jag hittade tyg med rosor på att ha som överdrag. Jag vill inte lägga ner pengar på saker som jag måste slänga om bara några månader.

Tog bussen till Campus och writing grupp. Jimie, Jenna och jag gick igenom våra olika artiklar och den reverse-outlining som vi hade gjort. Tyvärr var vår lärare för stressad för att vänta in våra svar - amerikaner kan ibland ta over när vi utlänningar inte svarar tillräckligt snabbt. Lektionen kunde ha varit batter, men det var i alla fall värt att åka dit. Och mina kurskompisar är alltid lika trevliga. Gav mig skjuts tillbaka hem - guld värt när det är väldigt kallt!

So long!

Dagens vy - busshållplatsen!
 
                 

Inga kommentarer: