söndag 21 september 2014

Garden Party

Jo, jag var på garden party igår. Det var Friendship House som ordnade detta, vilket innebar att vi som var inbjudna var utländska studenter o forskare från hela världen. Många kom, cirka 70 stycken, och även några lärare från Friendship House. Alla lärare tillhör den lutheranska kyrkan, i detta fall, University Lutheran Church. De är proffs på att möta oss som kommer hit och är här en termin eller ett år.
Vi åkte hem till en av våra lärares hus med en stor trädgård, fylld med hallon, kål, paprika, tomater och en massa andra olika grönsaker. Fri plock av hallon, en traktor som hade slap och lyckan var gjord för alla barn som var med. Eftersom det var regn i luften så flyttades själva buffén till den alltid närliggande kyrkan som också visade sig vara en egen community med egen grundskola. Intressant att se hur den amerikanska medelklassen bygger upp sin egna sociala system när inte staten gör det.
Kul var det - en massa roliga att prata med. Givetvis pastorn i församlingen som tipsade om vad jag ska se i Detroit , en kvinna med danska föräldrar hade en lång, lång utläggning med mig, en massa olika trevliga kinesiska forskare - bla. klimatforskare o juridikforskare.

Och överst min svenska maträtt - knäckebröd och lax i all sin ära ;)








  

Inga kommentarer: