lördag 30 april 2011

Hemsida och webbhotell

Min kamrat har köpt en domän, lite MB från ett webbhotell och fått beskrivet för sig att det är jätteenkelt att sätta igång. Jag måste säga att jag inte tycker att man ska sälja saker på det viset. Nu har jag fattat vilka lösenord jag ska använda, ändrat från FTP till FTPS, läst buggfixar, uppdaterat version, flyttat filer på en webbserver mm. Nej, det måste vara mycket enklare att fixa till sånt om man ska sälja det som att man kommer igång på fem minuter. Nu är det i alla fall fixt och klart för att börja lägga in text och det ska bli lite kul!


Dagen har annars gått i långsamhetens tecken. Det är inte bra att ha så kul som jag hade igår och sedan inte vara tvungen att göra nåt på morgonen. Lite Chalmerskortege lyckades vi i alla fall se, frysa och skratta åt.

Och det är över 750 föranmälda till Hisingen Runt :-)


See you!

Underbar fredag



Igår var verkligen en toppendag i livet. Fick sitta och arbeta, ifred och hela dagen, med ett kul ämne och med en superkunnig person. En sådan som ställer de relevanta frågorna och som gör att hjärnan får sig en rejäl stretchning. Och en person som får mig att växa som människa också.



Lunchen avnjöt jag med 40 andra på Sociala Media Gruppen. En lunchsammankomst som jag brukar gå på om jag hinner och kan. Vi diskuterar olika ämnen som är relaterade till sociala media och äter gott.



Kvällen, och vinet, fick jag tillsammans med gamla scoutkamrater. Kul att träffa de som jag inte har sett på över tjugo år och sedan pratar vi vidare där vi slutade sist. Underbart, kul och väldigt avslappnat. Det blev inte sämre av att jag fick lift hem med den yngste sonen efteråt.

torsdag 28 april 2011

Hisingen Runt och Postverket

Idag har jag tillbringat hela kvällen med att förbereda för Hisingen Runt. Kul och bra möte, även om det tog sin lilla tid. Mycket skratt blev det och de känns som om vi har läget under kontroll. Förhoppningsvis rasar anmälningarna in de sista dagarna och vi kommer upp i samma antal cyklister som förra året. Jag ser fram emot att göra detta sista Hisingen Runt, innan jag drar norr över.



Fick ett mail från en stor bokleverantöre där man utryckte att boken kan komma i brevlådan om inte brevbäraren tycker att den är för stor eller tung. Jag blev helt perplex, är det brevbäraren som bestämmer vart jag ska få min post. Det bör ju finnas någon typ av bestämmelser för detta och inte vara upp till ett godtycke. Jag vill inte heller jobba för jag tycker det är för tungt etc, men jag jobbar glatt på ändå. Skärpning, Posten!

måndag 25 april 2011

Slö och slapp

Idag skulle jag göra en massa saker, men det slutade tvärt efter att jag hade varit och köpt lister på K-rauta. En affär som måste ha världens sämsta logistik och arbetsledning. Hur kan man annars ha EN kassa öppen på annandag påsk, en massa säljare som inte gör nåt och inga skyltar på hur man ska köra in bilen i lagret. Som gjort för kaos, bilar på alla håll och hur långa köer som helst.
Lite tråkigt är det när nära och kära inte kan hålla sina löften, utan fortsätter att ljuga. Visserligen gör det livet lätt för mig, men jag är lite nyfiken på hur man tänker. Inget som jag kommer att lägga ner mycket energi på, men jag kan bara önska lycka till i framtiden.
Imorgon är det arbetsdag, ett arbete som känns lite passe just nu i och med att jag bara ska vara där en månad till. Jag får hålla fanan högt och göra ett bra intryck, för jag vet aldrig när jag behöver det igen.

See you!

söndag 24 april 2011

Teknikuppdateringar



Idag har jag varit en sväng hos lilla mamsen. Lilla kallas hon för p g a sin närhet till jordeytan och mamsen för att hon är en gullig liten mamma. En sak som hon och jag har gemensamt är vår förtjusning över teknikprylar. Och genom åren har vi utvecklat en gemensam strategi: hon betalar och jag köper och supportar. Dagens inköp blev en iPad, den första versionen. Mamma har en vision om att kunna ligga i sängen och skriva anteckningar och då är en padda lysande. Min Apple erfarenhet är inte den största så det var lite fjärilar i magen när jag skulle köra igång den. Först fick jag bara upp att jag skulle installera iTunes, vilket kändes helt onödigt med tanke på brukaren. Men sedan öppnade sig en massa nyttoeffekter. Vi kunde sitta vid middagsbordet och kolla systembolagets sortiment på portvin och vilken meny det ska vara på mammas 80 års kalas. Jag måste bara lära mig Safari bättre så jag kan ge mamma lite mer nytta av teknikprylen.



Imorgon ska jag göra ALLT som jag inte har hunnit hitills under påsken. Snabbt i säng är det som gäller!

lördag 23 april 2011

Alfahanne leken



Detta är ett nytt ord som jag har uppfunnit, eller så kanske det redan fanns innan. Det är en betäckning på de män som måste visa sig på styva linan och köra över kvinnor i närheten. Den senaste veckan har jag stött på ett antal av dessa män och är därför lite trött, arg, irriterad och besviken på dessa. Erkänn, snabbt och lätt, att det finns kvinnor som är duktigare, kan mer och dessutom är mer socialt kompetenta.






Ha en Glad Påsk (även ni alfahannar)!

Affärsplan, hemsida och Walk & Talk





Jag har ett företag, Akrodata, som jag har en framtidsvision av att arbeta med. Just nu arbetar jag med att sätta ord på vad jag ska ha för tjänster att erbjuda och därefter startar arbetet med att visualisera tjänsterna. Allt för att kunna visa upp en snygg hemsida och vara attraktiv på det viset. Fantastiskt svårt har jag insett, och det tar en massa tid. Som tur är har jag en underbar kamrat som hjälper mig med detta, och tillsammans kommer vi att nå målet. Sedan ska det raggas kunder, också. Jag har insett att det inte är helt enkelt att vara egen företagare i detta land, och jag vet inte om det är speciellt svårt i den här landsändan.

Jag och min kamrat har en grupp tillsammans, Walk and Talk Göteborg. Det vi gör är att vi träffas, ungefär en gång varannan vecka, går på promenad i ca 1.5 timme och diskuterar. Vi vill ha fler kamrater som är ute och går med oss, och som kan bidra med inspiration. Är du intresserad finns vi på Facebook.

Idag blir det en massa nyttigheter igen, nu främst i form av trädgårdsarbete och husjobb.

torsdag 21 april 2011

Påskledighet


Ja, vad skönt det ska bli med denna påskledighet. Trött är jag och musklerna vill bara vila. Borde egentligen gå och få massage, men jag har inte riktigt hittat någon ny massör. Vila hjälper också, men tar lite längre tid.
I helgen är det väldigt lite bestämt. Maten är inhandlad, och sedan finns det en ocean av tid. I alla fall känns det så just nu. Jag borde, ska, skriva klart den sista inlämningsuppgiften, fixa lite i trädgården, lite i huset och sedan är det nog arbetsdag igen. Ja, visst, mammas internet fungerar inte så det ska få sig en duvning det med!

Sedan kommer det att braka loss med 50-årskalas, 80-årskalas, Hisingen Runt och alla andra trevliga saker som händer i maj månad. Kul ska det i alla fall bli, även om det inte är väldigt välstädat här hemma.

tisdag 19 april 2011

Nyttig info - min stortå och jag


Nu blir blogginlägget på gränsen för vad jag kan med och skriva, men Ni får stå ut. Jag har ont i min stortå, den är röd, blå och alldeles varig. Skulle vara ordentlig och klippa bort den del som växer fel av nageln och tog i för mycket denna gång. Fick antagligen med mig en bit av roten och lite annat. Just när det hände var jag inte medveten om problemet, men efter några dagar började det göra ont. Idag fick det bli ett besök hos distriktsköterskan för omläggning. Kändes som om jag var 99 år gammal, men fint blev det. Så nu är det mest ett stort vitt paket av hela tån.

Imorgon bär det av till Vänersborg för att jag ska hålla föreläsning på Västra Götalands Regionen. En föreläsning som kommer att handla om Masteruppsatsen och det som vi kom fram till vad i det arbetet.

Syns!

söndag 17 april 2011

En man, hans munspel och 135 000 i kören


Ja, jag är ett stort fan till Bruce Springsteen. Vi är ganska många runt om i världen, och vi tycker om det vi ser. Jag är grymt imponerad av hans talang, utstrålning och vilja att göra nåt. En, egentligen, ful och kort man som kan trollbinda en hel stadium med sin musik. Musik som kombineras av bra texter, enkla musikslingor och en massa glädje. Jag kan inte låta bli att ge er två versioner av The River, min favoritlåt. Den är sorgsen, har ett fantastiskt budskap och ett himmelskt munspelande i sig. De olika versionerna är gjorda med 30 års skillnad, och är lika underbara på sitt sätt. Version 1, gjord 1981, och version 2, gjord 2009. Njut och ha en skön kväll!

lördag 16 april 2011

Husrenovering


Nu håller vi på och renoverar för fullt. Målar, spacklar, slänger och köper lite nytt. Jag tycker själv att det är vansinnigt kul att det blir fint, men är inte alltid så nogrann att jag orkar med att göra millimeterjämnt. Som tur var så har jag kompisar och vänner som kan hjälpa till, och som dessutom är nogranna. Tack Marielle!!

Lite otur var när en tio liters färgburk ramlade ner för källartrappan. Färg överallt blev det, men en hel del rann faktiskt inte ut. Några trappsteg måste göras om och lite ny färg på väggen.


Slänga saker innebär att sortera allt, och att MINNAS. Det var den sommaren vi gjorde det, och det var då som detta hände osv. "Och då sa han detta mm". Kul, lite smärtsamt och skönt att se att resultatet har blivit bra med allt jobb som det innebar. En hel del har gått till tippen, en del sparar jag för att ha på hemmet eller för att kunna fräscha upp minnet när jag inte minns allt längre.

Ikväll är det soffan, vin och TV. Länge sen sist, i alla fall TV.

torsdag 14 april 2011

Fotogenique

Idag har jag varit hos en fotograf. Väldigt, väldigt ovanligt för att vara mig, men fantastiskt roligt. En superproffsig fotograf vid namn Anna Sigvardsson. Hon lyckades på tio minuter få mig att tycka att det var vansinnigt roligt att stå framför kameran och posera. Och ni kommer snart att få se resultatet! Idag har vi bestämt vad jag ska forska om. "Nyttoaspekter under livscykeln för teknikinformation". Säkert kommer ämnet att ändras, men det är det som jag startar med. Kul och skönt att det är klart, för jag var lite rädd för hur jag skulle komma fram till något bra där. Just nu håller jag mest på och gör i ordning för uthyrning av övervåningen. Ska bli skönt när det är klart, för det är lite pyssel och papp med det. Syns!

tisdag 12 april 2011

Räkmacka

Ibland går det snabbt ner och snabbt upp och livet har ju definitivt sina ups and downs. Och jag må då säga att mitt liv har åkt upp och ner det senaste året. Som tur var så går det spikrakt uppåt nu. Det jag vill ska hända, händer och allt bara löser sig. Kul, för det har definitivt inte varit på detta vis. Idag har jag fått min övervåning uthyrd till den ultimata hyresgästen, tack! Det känns väldigt bra och gör att min tid som doktorandstudent kommer att bli lite mindre fattig. Idag fick jag dessutom vara en stund på mitt älskade Lindholmen och spendera två timmar på Viktoriainstitutet. Kul, roligt och det kommer att bli ännu roligare! See you!

söndag 10 april 2011

Tekniksnille??


Har i helgen försökt att få igång två hemsidor för en kompis. Och jag gick totalt bet, för det fattas ju manualer på allt. Hur i all min värld ska jag kunna fixa det då? Och hur har leverantören tänkt sig att de som vill, men inte har någon form av utbildning ska klara av det? Imorgon blir det till att försöka prata allvar med supporten, för några manualer måste de i alla fall ha.


Har annars arbetat med en massa administration, intyg hot och dit och annat som jag har förträngt. Inget skojsigt för jag ville hellre vara ute och mysa i det underbara vädret. Men ibland är det ju bara så man måste göra.


Yngste sonen är nu riktigt firad med alla kusiner, fastrar och farbröder. Jag tror att han, precis som vi andra, tycker att det räcker nu.

fredag 8 april 2011

Alla drömmar!


Innan mitt blogguppehåll var det några saker jag skulle göra - ett nytt Hisingen Runt och ordna ett forskningsjobb. Och ta mig tusan, det har gått bra med bägge två. Om några månader kommer jag att börja en doktorandtjänst på Mittuniversitetet i Östersund. Inte nästgårds och det känns som om det är det enda kruxet med det hela. Jag ska få fortsätta med det som jag höll på i höstas, forska, skriva, läsa och intervjua andra. Så fantastiskt roligt ska det bli!


Den senaste veckan har gått åt att vara praktisk. Vart ska jag bo när jag är där, vad ska jag skriva om, vilka möbler ska med, vad ska jag göra med huset mm. När det nu är klart, blev fjärilarna i magen många. Jag kommer inte att lära känna någon och hur mycket kommer jag inte att längta efter alla andra i Göteborg. Lite har det stillat sig, men det kommer nog flera sådana stunder!

Ikväll har jag varit på ett underbart After Work med mina gamla tjejkompisar från Science and Research kursen. Kul med alla roliga diskussioner, det blir lätt det med våra olika bakgrunder och erfarenheter.

fredag 1 april 2011

Toastmasters





Inte speciellt många som vet vad Toastmasters är för en förening. Jag har varit med där i snart ett år och det har varit väldigt utvecklande. Det vi gör är att hålla förberedda tal, i detta fall på engelska, och även ledarutvecklande delar ingår. Jag blev inbjuden att vara med av en japansk studiekamrat och gick dit på vinst och förlust. Upptäckte att det var väldigt trevligt och, framförallt, fick jag konstruktivt feedback på det jag åstadkommer.

I helgen ska vi ha en konferens och det ska bli kul. Eftersom jag har ett stort hus kommer det fem helt okända personer och bor hemma hos mig. Kul och lite skrämmande samtidigt! Städat, bäddat och handlat frukost har jag gjort hela veckan. Hoppas att det blir trevligt!


Igår var jag och en kamrat från HCK och marknadsförde Hisingen Runt på Allebike i Alingsås. Tyvärr är mitt huvud fullt av annat just nu, men det var en trevlig kväll! Tack, Thomas för trevligt sällskap!