lördag 31 juli 2010

Mitt hus och jag

Jag är ägare till mitt hus och har varit så, själv, i sex år. Köpte ut min fd man när vi skildes. Ett inte helt självklart val, för jag är uppväxt med en pappa som hade tummen mitt i handen, så jag har inte lärt mig något hemifrån. Eller i alla fall lite, och det är t ex att man inte ska hamra när man ska ha i en skruv!
Jag har renoverat en del under åren, målat, bytt fönster, gjort iordning två badrum (av tre) osv. För några veckor sedan fick jag huset värderat och det var en väldigt trevlig upptäckt. Så nu håller jag på och målar, slipar och målar lite till för att ha ett hus som är i hyfsat skick. Inte för att jag vet om jag ska sälja, men det blir en kortare startsträcka om jag jobbar på kontinuerligt.
Huset är tryggt och säkert som en gammal Volvo och ger mig inte några speciella otäcka upplevelser. Igår fick jag se bubblor på tapeten i vardagsrummet, men jag tror mer att det beror på regnet som öste ner igår. Får ta hit en besiktningsperson och se vad jag ska hitta på med detta.

torsdag 29 juli 2010

Saker får ta tid


Det är så skönt, och sådan skillnad mot hur livet har varit. Saker och ting får ta tid att göra. Det finns tid att laga mat, handla i de affärer jag vill och att planera att nu ska detta och detta göras. Skönt att slippa stress under en period i livet. Förrut var det så mycket med jobb, sönerna och annat spännande i livet.

Och det innebär att jag kan gå i affärer och kolla och försjunka i konstiga sidor på nätet, bara för att det är intressant just då. Hoppas att det kommer att bli lite tid till detta framöver, även om det kommer att minska.


See you!

tisdag 27 juli 2010

Fullmåne


Ute lyser fullmånen,som bara den kan. Och jag är trött och ska gå och lägga mig. Idag har jag varit så ordentlig så och pluggat, skrivit lite, klippt gräs, lagat mat och målat. Nästan så att glorian skaver ;-)

Imorgon blir lika ordentligt, för jag ska skriva, åka till tippen och handla. Får ju nästan ta mig en helkväll någon gång så jag får skakat loss de lurviga!
Natti, natt!

måndag 26 juli 2010

Ny infrastruktur


Jag behöver en ny laptop! Den som jag använder är sex år gammal och nu är den så seg och trög att jag blir tokig. Går inte att ladda ner programvara som jag behöver. Har för tillfället lånat mammas dator, men den ska hon ju ha för att läsa franska tidningar och annat spännande som finns i cyberrymden. Så i eftermiddag kommer jag att börja jakten på en ny. Kan t o m hända att det blir en Mac, vem vet. Men nytt får det i alla fall bli.

torsdag 22 juli 2010

Vill ha


Jag är ingen prylmänniska av stora mått, men nu är jag intresserad av en sak. Och det är ovanstående ring. Den är uppbyggd som en byggsats, så därför ser den olika ut. Har funderat på att ge den till mig själv som present efter att jag har fått min examen, men jag inser att det får nog bli några fonderingar från andra som behövs för att det hela ska gå runt;-). För er som undrar mer, så kommer ringen från Georg Jensen och heter Fusion. Bilden kommer från deras hemsida.

onsdag 21 juli 2010

Spännande resa


Idag har jag åkt mjölktåget - Intercity - till Stockholm. Blev erbjuden att åka med en kompis till kungliga hufvudstaden när hennes son inte hade möjlighet På tåget träffade vi en äldre dam som skulle på Maranatamöte utanför Stockholm. Damen hörde inte allt, men berättade snabbt sitt livs historia för oss. Och sedan var vi bara tvungna att se till att hon kom av i Sundbyberg - ja, tåget stannade där - och även bagaget. Hoppas verkligen att hon kom dit hon skulle och att det går bra.

Eftermiddagen gick åt till att gå runt och turista i sann anda. Så nu har vi promenerat runt i säkert fyra timmar, vilket innebär att fötterna värker! Imorgon ska vi åka båt till Waxholm.

söndag 18 juli 2010

Listor


Jag är en aning trögstartad på morgonen, en sanning som många kan intyga. Jag måste sätta en tid i huvudet när jag ska börja med saker och sedan ha en dagslista. Kommer gärna igång någon gång på eftermiddagen, eller ännu bättre, på natten. Tonårsfasoner kan tyckas, men det har alltid varit så. Lite bättre har det blivit genom livet, men det blir aldrig en helt lyckad morgon, någonsin.
Jag har struntat att göra listor på senare tid, men det har visat sig funka sådär. Så nu är jag tillbaka i listorna igen, och förhoppningsvis blir det lite bättre ordning på torpet igen.

Håller på och läser en bra bok - Drevet går av Anders Pihlblad. En bok som är bra på det sättet att den belyser drev ur flera olika aspekter. Och i en andra upplaga kan den bli riktigt bra! Här är en länk till en recension i DN .

Hade en fantastiskt trevlig kväll igår, hemma hos Graciela. Tack för att jag fick komma!

fredag 16 juli 2010

Natten är min egen


Finns en bok som Marit Paulsen har skrivit med ovanstående titel. Nu behöver jag inte, i motsats till henne, ta till natten för att få lite egentid. Men det blir alltid bättre tankar och mindre allergi och annat ovidkommande på natten. Så jag sitter och funderar och tittar ut över taknockarna här i området. Äntligen lite klara tankar efter dagens svett! Ett citat från boken: "Jag skall låta nattens tystnad vagga mig, jag skall låta tankarna komma och gå. Ingen kan lyssna, ingen kan misstolka, jag kan vara precis så elak och argsint, sentimental och fånig som jag vill vara…och är." Skönt att bara vara den man verkligen är.
Dagen har gått åt till att översätta teorikapitlet till engelska. Jag har hittat två programvaror som hjälper till och det är skönt att slippa tänka på den enklaste grammatiken, bara att få den rättad hela tiden är så skönt. Jag kan koncentrera mig på annat och det är uppskattat. Imorgon blir det till att fortsätta med att tighta ihop texten och få det bättre och bättre. Jag vet inte hur många gånger vi kommer att skriva om, men det blir ett antal.
En liten utflykt var jag på för att handla och mötte den äldre sonen på sin nya cykel. Glad blev jag och en liten pratstund blev det också. Självklart saknar jag dem, men det är skönt att de är vuxna och klarar sig bra i livet. Känns som om det arbetet blev väl godkänt!

onsdag 14 juli 2010

Hem en sväng


Imorgon, tidigt, drar jag till den stora stan Göteborg en sväng. Ska gå till kiropraktorn och lite annat smått och gott, som behövs för att hålla liv i kropp och själ.

Idag har det varit en sån där underbar dag, lagom varmt och lagom blåsigt. Pluggade lite imorse och sedan drog vi in till byn och åt och tittade på havet. Så rofyllt. Sedan gjorde vi den lilla inköpsrundan och åkte till Tanumshede och handlade lite nödvändigheter till hushållet.

En annan spännande sak med att bo i sommarstugan är att det finns de som också vill bo här - som den skogsmus som har flyttat in och tror att det är ok. Jag jagar den febrilt med musfällor och annat spännande, men det går inget bra. Blyg är den inte heller, för den springer fram när vi sitter här allihop. Får väl ge upp och tämja den istället!




måndag 12 juli 2010

Livet leker

Idag var en dag som jag verkligen gillar. Vi startade dagen med frukost - surdegssmörgåsar med gott pålägg. Sedan gick vi ner till byn och tog en underbar båttur ut till alla min barndoms öar i Fjällbacka skärgård. Oj, vad jag njöt. Fick en idé om att hyra en båt som går långsamt, max 10 knop för att puttra runt i skärgården med.
Givetvis måste vi äta lunch på Bryggan och därefter tog vi bussen hem. Helt fenomenalt skönt i värmen.
Nu har jag suttit och skrivit lite grann på teorikapitlet på Masteruppsatsen. Gick inte fort i värmen, men jag kom en liten bit.
Roligaste händelsen idag: äldste sonen kom in på sitt förstahandsval till högskolan. Grattis!

lördag 10 juli 2010

Fullt schema

Idag har det varit fullt schema. Upp kl 7 och äta frukost och sedan ta pendeln från Mölndal till Göteborg för att möta mamsen. Sedan blev det lite miss i planeringen för vi skulle ta Älvsnabben till Eriksberg, men den gick inte riktigt samma tider på en lördag som på en vardag. Fick tid för en fika på stan i alla fall. Sedan kom i alla fall färjan och vi åkte en underbar färjtur bort till Eriksberg, för vi skulle vara kulturella. Och det var vi minsann länge och väl på utställningen "And there was light". Fascinerande med dessa konstnärer som var så före sin tid, da Vinci, Rafael och Michelangelo. Men jag kan tänka mig att de inte hade det helt lätt, för de ifrågasatte ju kyrkan och den statsregim som fanns i det som idag är Italien.
Efter att ha knatat runt där i tre timmar, var det lunch med havsutsikt och sedan gjorde vi en sightseeing tur med Älvsnabben. Billigt är gott!
Hem och titta på touren - det är ett måste varje dag. Lite mat och sedan åkte jag och mamma till Uddevalla och därefter Fjällbacka. Fikade på bryggan och tittade på solnedgången.

Jag kommer att somna ovaggad i natt.

See you!

onsdag 7 juli 2010

Längtar till Fjällbacka

Nu, när det är som varmast, så har jag såna problem med att vara ute. Allergin slår till med en gång och det blir en massa snuva och nysattacker. Så om du undrar vad jag är, så är det inne. Och egentligen vill jag sitta på en klippa i Fjällbacka eller på Hamburgön. Får nog ta och göra det nästa vecka, för det är för trist i stan.
Projekt källare har startat och imorgon är en deletapp klar - målningen av taket. Lätt att göra, och ger en massa lätta snygghets poäng. Kul. Sen kommer de svårare delarna, väggar som behöver bättras på lite och golv, som antagligen, behöver slipas till. Inget kul, men det ska bli så skönt när det är klart.

See you!

måndag 5 juli 2010

Sjöräddningssällskapet

Nej, jag har ingen båt, men jag har varit fantastiskt mycket på sjön under min uppväxt. Så därför vet jag hur mycket nytta Sjöräddningssällskapet gör. Och jag var inte sen att nappa på att lägga till en nyhetswidget från dem. Och jag hoppas att ni uppskattar den!

Projekt källare

Nu har det startat - projekt källare. Det ska målas, målas och målas lite till. Sen är det en oljetanker som ska tas bort och lite annat pyssel. Förhoppningsvis blir det klart om några månader. Men vad fint det kommer att bli då!
Annars håller jag på med vår master-uppsats och lite annat på Viktoria-institutet. Kul att göra något helt annorlunda och jag vill att det ska gå bra. Och då kommer det att göra det.
Sönerna är de som håller uppe arbetsmoralen i familjen just nu och det är alltid kul. Den äldste har fått ett vikariat som ansvarig för en del av affären och det är kul som uppmuntran för honom. Ska bli kul att höra vad han tycker att han har lärt sig av det senare.
See you!

lördag 3 juli 2010

Allergi och touren


Nu kommer det värsta med sommaren, min förbannade allergi. Är allergisk mot gräs och timotej och inte blir det bättre av att det är så varmt. Idag har jag inte satt min fot utanför huset, utan bara varit inne och jobbat eller sovit. Så otroligt tröttsamt att snyta sig hela tiden eller bara somna i stolen av trötthet. Jag har definitivt ingen nytta av det fina vädret just nu. Men imorgon ska det regna och då kommer livsandarna åter till mig.
Det som är bra med att vara allergisk att det finns ingen som kan säga åt mig att inte kolla på TV, och nu är det touren med stort T. Idag var det prolog i Rotterdam och den bjöd på en rysare med tre bra cyklister ute på banan det sista - Armstrong, Cancellara och Contador. Och Cancellara hade definitivt snyggast tempohjälm! Bilden har jag tagit från http://www.proffsklungan.nu/ och den är tagen av © Cor Vos/Proffsklungan.nu/SykkelNytt.com.