fredag 30 april 2010

Igen och ígen

Nu är jag i Fjällbacka igen. Mest för att det är så skönt att bara gå omkring och ta det lugnt här, nåt som jag verkligen kan behöva. En lisa för själen som vi kallar det.
Gårdagen var jag på Vitalismässan och stod i monter för IT-universitetet. Fick en hel del kontakter och hoppas att det kan ge något i den nya kampen som jag ska ut i. Trevligt hade jag i alla fall tillsammans med en helt ny bekantskap som gav mig en hel del stöd i det som jag håller på med just nu.
Imorgon blir det utflykt till Hamburgön och antagligen en massa bilder från sambons nya kamera. Ska försöka få in dem snabbt så alla ni kan titta på dem.
Nu är det TV och Campari som gäller. Cheers!

tisdag 27 april 2010

Trött och oinspirerad

Idag har jag mest gått omkring och varit trött och oinspirerad. Mycket strunt att ta hand om, men jag har ingen större lust. Saker och ting går inte riktigt den väg jag vill och därför blir jag trött. Får försöka gilla de saker som trots allt händer och se det ljusa i det.
Spännande saker att se fram emot: Ska stå på Vitalismässan på torsdag för IT-universitets räkning och till helgen blir det Fjällbacka igen. Opera på lördag kväll i Grebbestad och det är alltid kul(tur).

See you!

lördag 24 april 2010

Ett steg till mot det nya livet

Alla steg kommer ett i taget. Och nu är ytterligare ett taget - mer info kommer sen :-)
Ska ta tag i att skriva klart nu. Och nästa nya utmaning är att få ttag på någon som kan hjälpa mig med inredningen i källaren. Den ska göras iordning!

tisdag 20 april 2010

På utflykt i livet


Nu, när jag ändå är på utflykt i livet, passar jag på att göra en massa nya saker. Igår var jag t ex på något som heter toastmasters och som är en engelsk talarklubb. Fantastiskt roligt och något som jag definitivt ska fortsätta med. Fast det lär dröja innan jag håller mitt första tal i den klubben, men någon gång ska det definitivt göras. Köpte en bok som var väldigt inspirerande och som heter Tala dig till ledarskap av Paul van der Vliet. Förordet börjar med:" Ditt liv är som musik och det är du som bestämmer tonerna." Detta ska jag definitivt använda som mitt ledord framöver.

Nu är det dags att fortsätta att skriva och se till att bli klar med det som jag håller på med.

lördag 17 april 2010

Lördag i Fjällbacka

Ja, det innebär att jag och mamsen åker runt till diverse små affärer och handlar god mat. Idag har vi varit på gårdsbutiken vid Vitlycke och köpt lammstek, lammkorv och fantastiskt god ost. Sedan ska vi givetvis till bageriet i Grebbestad och köpa gott bröd. Därefter blev det en sväng till Hamburgsund och glassen på Pipers. Känns så lyxigt måste jag säga.
Ikväll får jag ägna mig åt att läsa lite. Ligger en bit efter i och med all turbulens som har varit det senaste. Men planen är lagd och den ska genomföras!

fredag 16 april 2010

Fjällbacka - here I come

Smiter lite tidigare från jobbet, tar Skodan och kör vägen förbi Uddevalla och sedan till mitt älskade Fjällbacka. Ska bli så skönt att få slappna av där och bara njuta.

See you!

onsdag 14 april 2010

Världens bästa cykelklubb

Idag har jag varit i världens bästa cykelklubb och haft möte. Givetvis är det Hisingens Cykelklubb och motionsloppet Hisingen Runt som vi pratar om. Är så skönt att ha en massa kloka personer runt sig som är lugna och sköna. En ren lisa för själen jämför med vad som händer annars.
Annars jobbar jag på och väntar på vad som ska hända. Mycket kul att se fram meot känns det som om!

See you!

söndag 11 april 2010

Brucan och fönsterputsen

Idag håller jag på och fejar lite. Solen och våren har äntligen kommit och det kan vara kul att se ut genom fönstren och dessutom att kunna gå på golvet utan att få en massa skräp under fötterna.
Sambon och mamma är på fotomässan och därefter ska vi träffas för att få oss en gemensam matbit. Kul och skönt ska det bli att träffa två stöttepelare i livet.

lördag 10 april 2010

På väg upp

Ja, det måste jag säga att jag är. Mycket tack vare en bra sambo, kanonkompisen Karin, och en hel massa studier. Känns så skönt att veta att jag är så här stark trots allt. Nu vet jag ju att det finns så lite som kan störta ner mig i mörkret - inte ens ett telefonsamtal klarar av att få mig ner på knä.
Jag kommer att vara med på Vitalismässan i IT-universitets monter. Kul och jag hoppas definitivt att jag kan locka fler personer att söka IT management utbildningen. Nåt som har betytt väldigt mycket för mig.

Sönerna är på Madeira tillsammans med sin pappa och farföräldrar. Måste säga att jag är avundsjuk på dem. Som tur var kommer de hem snart och jag får träffa dem igen. Ska bli kul!

See you!

torsdag 8 april 2010

Kompetensglädje

Idag har jag haft förmånen att få en massa support av duktiga och kompetenta människor på IT-universitet. Känns så fantastiskt kul att få detta alldeles gratis. De sitter och ger mig handledning i flera timmar och jag får ha kanonbra diskussioner med dessa människor. Sicken lycka det är!

Just nu jobbar vi på med vårt uppdrag, den sista litteraturuppgiften får vänta ett tag innan den blir klar. Eftersom framtiden ser lite oviss ut, kan jag ju göra den senare och förhoppningsvis få den klar i tid ändå.

Imorgon är det ännu mer lycka, för det är skola igen!

See you

onsdag 7 april 2010

Två dagar här o två dagar där

Just nu har jag jobbat två dagar. Känns skönt att ha en sån kort vecka efter all turbulens som det medför sig ibland. Men samtidigt är det verkligen skönt med allt stöd som jag får från olika människor runt mig. TACK!!

Nu ska jag gå i skolan i tre dagar och se vad jag kan lära mig för nåt nytt. Den näst sista litteraturuppgiften är inlämnad och sen får jag sätta fart med resten..inte mycket kvar.

Jag funderar skarpt på att gå en pilgrimsvandring i Spanien till hösten. Från St Jean Pied du Port till Santiago de Compostela hade varit en kanonvandring för mig. Vara i mitt älskade Spanien, prata spanska, äta spansk mat och bara rå om mig. En underbar tanke känns det som om just nu. Vi får se vad som händer och fötter!

lördag 3 april 2010

Påskafton

Idag har jag skrivit en bit på den näst sista litteraturuppgiften. Ska bli så skönt när jag är klar med det och kan nyttja det som jag har lärt mig.
Eftermiddagen har vi tillbringat hos en arbetskompis till sambon och hans fru. Fantastiskt god mat, trevligt sällskap har det varit. Och lite annorlunda eftersom de är chilenare, gladare, öppnare och mer prat än om vi hade åkt hem till ett svenskt par första gången.
Nu ska jag fortsätta att skriva, får ju inte misslyckas denna gång, känns det som om!

fredag 2 april 2010

Långfredag

Nu var det länge sedan jag skrev här. Beror på att det händer en del saker, tyvärr hemliga ännu, men de kommer att ändra saker till det bättre. Hoppas jag innerligt väl, för nu är jag TRÖTT på hur de sköts. Så det är dax att skrida till verket och få till stånd den förändring som jag vill ha. Inget jamsande och tramsande längre!
Idag har vi haft en lugn och skön dag hemma. Jag sitter och skriver på min näst sista litteraturuppgift ( nr 15 /16). Den är halvvägs färdig ocg jag ser verkligen fram emot att lämna in den. Sen är det bara en kvar:-)
En promenad i Kvarnbyn hann vi alla fall med och sambon tog en del
bilder.

Imorgon är det påskafton och då blir det lite middag hos en ny bekantskap. Ska bli spännande att se vad det innebär.

See you!