torsdag 31 december 2009

Summering av 2009 - del 2

Mer roliga saker som har hänt under året finns det såklart.
Yngste sonen fick en praktikperiod i England och det gjorde självklart att han växte. Desutom tog han sitt efterlängtade körkort under hösten. En frihet både för honom och för hans föräldrar.
Äldste sonen fick fast jobb och köpte en Folkabuss för semesterresan. Hela resan gick bra, men bussen behöver en helrekond för att komma igång igen. Någon hugad mekarspekulant??

Vad förväntar jag mig av 2010?
Att det efterlängtade projektet blir av. Det mesta pekar på det och nu är snart alla papper färdiga. Återstår endast ett och det är muntligen godkänt. Jag hoppas att det projektet ger mig en massa nya lärdomar och nya kontakter.
Om äldste sonen flyttar behöver jag fundera på hur boendet ska se ut. Huset blir alldeles för stort för tre personer, men samtidigt finns det ett affektionsvärde i det. Jag trivs i gamla hus med en liten trädgård. Detta tål verkligen att funderas på.
Arbetsmässigt ska det bli spännande att se hur omregleringen kommer att flyta på. Hur stora blir förändringarna och vad innebär de i praktiken?
Sedan vill jag verkligen kunna träna som jag gjorde förrut. Känner mer och mer att jag släpper den tanken och det är inte bra. Får ligga i och verkligen vara envis på den biten.

Nu önskar jag er alla ett Gott Slut och Gott Nytt 2010. Hoppas det blir som ni vill!

onsdag 30 december 2009

Summering av 2009 - del 1

2009
Jaha, så var det ett nytt år igen. Hur var då det gamla?
Lite lätt uppför har det gått, inte riktigt så snabbt som jag har velat, men ändå.
Fick en halv grupp på jobbet, jämfört med den gamla. Mer annat jobb för min del och det uppskattar jag. Har nog haft min beskärda del av lönesamtal och PUsamtal för att kunna föra det uppåt. Eller så behöver jag gå in i en annan typ av verksamhet.
Slutade som ordförande i cykelklubben. Inget lätt beslut, för jag tycker så mycket om de personer som är där. Men en ordförande måste kunna vara med i verksamheten och det kan jag inte på det sätt som jag vill.
Pluggade på under våren och det gick hyfsat. Nya studiekamrater och det är alltid intressant. Ämnet var dessutom roligare än det som var på höstterminen -08.
Under våren blev jag rejält sjuk och det var ingen skojsig upplevelse. Efter lite om och men redde det ju upp sig också, men det gäller att vara frisk för att kunna nyttja det som finns inom sjukvården.
Fick beskedet in sklerosen och det var sådär att hantera. Min underbara sjukgymnast gjorde att det gick bra och jag kom igång igen.
Hemma var livet sisådär eftersom sambons ekonomi rasade ihop. Som tur var är det ordnat och jag ser fram emot att kunna göra mer saker som kostar.
Jobbade hela sommaren för att kunna göra resan till Spanien. Den resan var en underbar höjdare och jag kommer för alltid att minnas den. Det var dessutom kul att få göra den med mamma och komma bra överens under tiden.
Hösten har stökat på med en massa jobb och skojsig skola. Nya kamrater nu igen och det har funkat väldigt bra.

Återkommer med fler delar när vi har bakat klart snacksen till morgondagens fest ;-)

måndag 28 december 2009

Vardag

Har haft en så skön ledighet i Fjällbacka och då blir det alltid lite backlash, när vardagen kommer tillbaka. Och dessutom finns det ingen snö här i Mölndal. Trist och regnigt.
Vad finns det då att se fram emot? Ett nyårsfirande som förhoppningsvis blir trevligt, ett bra projekt att arbeta med som Masteruppsats och lite mer fritid när det blir en mindre i hushållet. Jag får börja fundera på hur det framtida boendet ska se ut. Finns en massa tankar kring detta, som behöver sorteras och utvärderas.
För er som är nyfikna på hur julhelgen var kommer här en länk till
Pixbox och de kort som sambon tog.

torsdag 24 december 2009

Åldersnoja


Ja, egentligen ska väl dagens blogg handla om God Jul osv. Men eftersom jag tillhör de som fyller år imorgon, så tillåter jag mig att ha lite åldersnoja. Tycker att det räcker med att fylla år nu, vill inte bli äldre, utan mer stanna i den här åldern och behålla den ett tag till. Kan vara att den bästa åldern är nu och att jag inte ser fram emot att bli äldre. Sönerna är ett avslutat projekt med lyckat resultat och jag ser fram emot ett enormt spännande projekt nästa år.

Har diskuterat denna noja, med äldre personer, och de ger mig mycket hopp. Det går att utvecklas och ha kul och att fortsätta drömma sig bort. Dessutom har jag bra förebilder i mina äldre cykelkamrater som gör det ena storverket efter det andra.


För att återgå till det mer normala julfirandet så är allt på sin plats. Ja, nästan allt, så det blir en liten shoppingrunda till. När vi ändå ska hämta sambon.


Firar också med att ta med ert kort från årets underbara semester.Detta är starten för pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela ( franska vägen). Någon gång i livet vill jag gå eller rida den.


God Jul!



tisdag 22 december 2009

Vi har handlat

Ja, det kan man lugnt påstå. Att handla all julmat på fyra timmar borde vara nytt världsrekord, i alla fall rekord för mig. Alla mataffärer i Grebbestad, med lite kvalité, har vi varit på. Bageriet, fiskaffären, systembolaget och en ny bekantskap i form av en gårdsbutik. Butiken heter Aspebergets gårdsbutik och hade alldeles ljuvlig ost, lammkött, lammkorv och skinka att köpa. För er som är nyfikna finns här en liten webbsite . Det är tur att det inte bara är mina pengar som går åt!

Gårdags kvällens övningar i köket resulterade i en massa godis. Allt blev lyckat, förutom knäcken som brändes vid. Bara att försöka igen ;-) Och det var kul att höra att vi har ungefär samma musiksmak!

Det som återstår är julgranen och födelsedagstårtan. Ja, ett år till har gått och en liten summering ska jag försöka mig på. Men först en god natts sömn i det mörka, kalla och underbara Fjällbacka.

måndag 21 december 2009

Julstök och hårdrock

Ikväll är det julstök i köket och det spelas hårdrock för fulla muggar. Tobbe är där med en kompis och fixar fram gott julgodis. Vilket innebär att jag inte får sticka in näsan förrän allt är klart. Klart annorlunda mot när de var små, men ganska härligt. Och jag vet ju dessutom att det blir väldigt gott - marsipan, ischocklad och knäck har jag beställt.

Dagen har jag ägnat åt att fixa lite sista minuten julklappar i Mölndals C, springa på mitt favoritbibliotek och skriva på uppdraget. Går så mycket lättare att skriva hemma hos någon annan än hemma. Blir lätt distraherad av allt som är runt omkring.

Imorgon kommer den stora utmaningen när jag och mamma ska handla allt inför helgerna. Grebbestads alla affärarer ska vi handla i. Blir väldigt mysigt och skönt jämfört med det som finns i de stora köpcentrumen.

lördag 19 december 2009

Kallt och semester


Nu har jag äntligen semester. Känns fantastiskt skönt att slippa tänka på IT-system som inte fungerar eller andra krånglande saker och bara ägna sig åt trevligheter.

Idag drar vi till Fjällbacka en sväng och kollar in läget. Kvällen ska ägnas åt att gå på bio i Grebbestad och titta på opera från Metropolitan, Hoffmans äventyr. Inte för att jag kan något om denna operan, eller någon annan opera heller, men sambon o mamma kan mer och då kan jag säkert lära mig något.

Imorgon ska vi gå på Liseberg, med den inre delen av kollektivet. Förhoppningsvis är det kallt och riktigt jullikt och inte så mycket folk.

söndag 13 december 2009

Han flyttar snart!

Nu är det nära till det datumet när äldste sonen flyttar hemifrån. Visserligen är jag lite van eftersom han har bott omväxlande hos sin pappa under några år, men ändå. Kommer att kännas lite trist när jag inte får ha nytta av allt jobb som är nerlagt. Jag får hitta på en bra tradition som gör att vi syns då och då.
Julklapparna är lösta och det känns skönt. Jag hade inte haft tålamod att gå på stan och slita och dra i saker tillsammans med alla andra.

Denna söndag blev en gammeldags söndag. Har sovit i omgångar och haft hela huset för mig själv. Förhoppningsvis kan jag sova lite till nu och får en bra dag på jobbet imorgon.

fredag 11 december 2009

Ja, jag är en tusentant

Idag har jag spelat på nästan alla strängar som jag har på min lyra. Charmat, skällt, varit förstående, pratat teknik, akademisk stil, instruerat, gullat mm. Ingen ända har det varit på allt som har hänt.
Började med att åka till bageriet för att kunna ha med mig fika till jobbet, sedan iväg till skolan, tagit emot min litteraturuppgift, skällt lite för opedagogiskt upplägg, fått en fråga om ett kanon projekt att ha som Masteruppsats, fått handledning, hållt avdelningsmöte, bjudit på fika, fixat med leverantörer, ordnat en driftsstörning, varit på AW, köpt pizza, myst framför TVn. Nu återstår bara att skriva lite på projektet. Sen ska tanten nanna kudden :-)

Det närmar sig

Ja, nu är det snart slut på den här kursen på jakten efter den stora examen. Sista litteraturuppgiften lämnades in i söndags och nu är det lite rejsfart på vårt uppdrag. Kul att känna att vi kommer att komma i mål med detta också.
Jobbet lever i ett härligt förändringskaos och alla tacklar vi det på olika vis. En del gillar det och andra inte. Bara att försöka förstå varandras reaktioner och acceptera dem.

tisdag 8 december 2009

Lite närmare en dröm

Jag vill ju skriva min Masteruppsats och idag tyckte chefen att jag hade ett smakligt upplägg på hur min ledighet ska vara. Det ska bli så otroligt skönt att kunna göra detta på dagtid, istället för att tillbringa all ledig tid framför datorn. Kvällar och helger vill jag göra annat. Sen ska det bli skönt att få fördjupa sig i ett ämne, utan att bli avbruten stup i kvarten av något som ska fixas eller pratas om. Ser fram emot detta! Och dessutom förhoppningen om en skön sommar så jag kan tillbringa en massa tid på altanen.

Jobbet är just nu ett virrvarr av frågor, frågor och så lite mer frågor. Det är ju så i förändringstider och vi är ju alla så olika på att hantera det. En del blir oroliga, andra stressade och en del flyter bara med.

Imorgon ska jag till skolan och det ska bli så kul. Träffa kamraterna och förhoppningsvis få sig lite matnyttigt till livs igen.

söndag 6 december 2009

Kul med spinning igen!


Idag masade jag mig iväg till cykelklubbens spinning. Hade bestämt mig för att bara ha kul och njuta och det blev verkligen så. Christer hade satt ihop ett väldigt trevligt pass, visserligen med en massa backar, men det är ju ingen som märker att jag ligger långt efter på en spinningcykel. Alp d´huez är ju faktiskt inte nåt att leka med :-). Det får ju definitivt bli fler pass och sen kan jag antagligen börja cykla ute igen. Skulle vara en arbetsseger som heter duga!


Nu är det dax att få ihop det sista på litteraturuppgiften. Jag klämmer dit referenserna först och sedan få jag se hur mycket som finns kvar att fylla på. Fyra sidor är ju max, men jag tror att det är nödvändigt för att få ett bra betyg.


See you!

lördag 5 december 2009

Vad gör hon??

Jo, jag JOBBAR. Datorn är med överallt och det kollas order, order och ännu mer order. Snart kan jag alla apotek som finns i det här landet och när de lägger order. Och när de får sina leveranser och när allt ställs på sin spets. Men den här överläggningen har gått relativt bra. Och så kommunicerar jag med gruppmedlemmar, Change Manager, produktionschefer mm. Kul att göra det, men det tar på krafterna. Ska bli så skönt när den här december är över och vi har överlevt med vår nya meddelandeväxel.

En annan del av min tid i livet funderar jag på vad nästa livsprojekt ska bli. Mastern förväntar jag mig bli klar inom ett halvår och det behöver finnas något nytt större projekt i mitt liv. Finns vissa krav på ett projekt - det ska vara roligt, jag vill träffa nya människor, lära mig nya saker och ge mig något ekonomiskt i utbyte. Bra förslag mottas!