söndag 30 augusti 2009

Semesterresa 2009 part 7

Idag har det varit bilkoerning. Foerst snabb sadan pa motorvag och sedan pa slingriga underbara vagar i Picos de Europa. Stallet dar en mil kan ta hur lang tid som helst for det gar uppfoer och mer uppfoer och sedan ar vi ovanfoer de berg som vi har sett hela tiden. Som hoegst kom vi 1600 m oe h.
Hotellet har 20 rum och en bar - givetvis- och sedan en massa trivsam interioer. Tyvaerr kommer det inga bilder foerran jag kan nae naetet via min egen dator.
Pa var lilla kvaellspromenad sag vi en hel flock bergsgetter och jag hoell pa att koera over en ko som kom gaende langs med vaegen idag.
We did it!

lördag 29 augusti 2009

Semesterresa 2009 part 6




Idag har det varit en lugn och skön avkopplingsdag när vi har strövat runt i Pamplona. Kollat på pilgrimer, katedralen, beundrat utsikt och tagit det allmänt lugnt. Och en cykelaffär hittade jag med ett väldigt snyggt fönster.

Imorgon ska vi ut på äventyr igen, för då är det upp i bergskedjan Picos de Europa och checka in på ett hotell som ligger på 1400 meter över havet. Ska bli spännande att se hur detta går!

See you!

fredag 28 augusti 2009

Semesterresa 2009 part 5




Jag var en gång för länge sen i en liten fransk ort som heter St Jean Pied du Port. Ett gammalt mjölktåg tog mig och min tågluffarkompis upp i Pyréenerna och det var en massa spanska tanter med hönor och andra djur på detta tåg. Nu är jag ju så nära så dit måste vi åka. Och att köra i berg är skoj!

Så dagens tur gick mellan Pamplona och denna franska lilla ort. Men först frukost på kvartersbaren. Och utanför går det, med jämna mellanrum, en massa personer med ryggsäck och en bestämd blick. Nyfiken som jag är måste detta undersökas och det var pilgrimer på väg till Santiago de Compostela.

Nu tog vi bilen uppåt och uppåt och en massa hårnålskurvor. Fantastiskt vackert! Dessutom en massa vandrande pilgrimer och cyklister. Hit måste jag för att vandra eller, allra helst, cykla.

Mamma fick sitt lystmäte när hon hittade ett ställe med kyrka, ett guldbelagt snyggt gammalt schackspel och en massa historia. Och jag fick MAT för första gången på tre dagar. Sicken skillnad!

Den lilla franska byn visade sig ha blivit en turistmagnet för här var det hur mycket folk som helst. Så vi pilade oss tillbaka till Pamplona samma väg igen.

Semesterresa 2009 part 4




Idag skulle det ske - vi skulle hämta bilen. Efter en stadig frukost drog vi våra resväskor till flygbussen. Och den chauffören körde på beting, för inte sjutton hann vi sätta oss ner eller ställa väskorna där de skulle. Minusbetyg på honom.




En liten bil med lite motor hade vi beställt och det fanns att hämta för oss på flygplatsen. Och jag bara älskar att köra utomlands - inte hemma för det är bara en massa stress.


Så nu skulle här köras till Guernica och dit kom vi efter lite letande. Ett ställe klart värt att besöka. Finns lite historia kring andra världskriget där och sen Picassomålningen på en vägg.




Och sen var det backe upp och ner utmed Biscayakusten. Så fantastiskt vackert och en så massa folk på stränderna. och INGENSTANS att äta. Så till sist blev det ett besök på en stormarknad och så åt vi utanför som två gamla luffare...




Hotellet var bokat i Burlada utanför Pamplona och dit kom vi vid sextiden. Svettiga, hungriga och trötta. Men efter lite letande hittade vi en fantastisk spansk bar där vi kunde få lite mat och öl.

onsdag 26 augusti 2009

Semesterresa 2009 part 3




Idag var det mer att utforska omgivningarna kring Bilbao, fast utan bil. Så vi köpte oss varsitt dagkort på metron och åkte till fiskeläget längst ut vid Biscayabukten. Spännande och vackert och inga turister, förutom oss.

Och sen gick vi och gick - som vanligt -och då kom vi till en hängfärja som var ett världskulturarv. Inte speciellt utmärkt och kostade tre kronor att åka över Bilbao-floden. och den tog bilar, bussar, cyklar mm. lite marknadsföring hade kanske varit på sin plats.

Nåt som vi inte har lyckats med är att fatta när man ska äta i det här landet. Eller så har vi inte ännu kommit ur våra svenska mattider. Vi hittar aldrig några restauranger som har mat - finns bara en hel massa tapasbarer. När och vart äter spanjorerna här i Bilbao?

Övertsa bilden tycker jag är underbart rolig - en man som inte kan välja mellan två kvinnor ;-)?

Semesterresa 2009 part 2

Yepp, så var måstet på resan avklarad. Guggenheimmuseet i Bilbao. Klart imponerande och roligt med modern konst och konst från Kina. Dessa avdelningar tog längst tid att gå igenom, men den där klassiska konsten med Picasso etc svepte jag igenom på en halvtimma. Tobbe hade kunnat göra detta minst lika bra om inte mycket bättre.

Efter fyra timmar på museet tog vi en sväng in till gamla stan. Inte alls turistiskt utan mer spanskt. Vi hamnade på en spansk bar mitt i gamla stan där man fortfarande rökte inne och de gamla spanska tanterna - lika höga som breda - tog sitt eftermiddagskaffe med varandra. Och jag lyckades beställa på spanska :-)

Efter att ha traskat runt i sex timmar totalt var det en välsignelse att det finns badkar på rummet. Det var precis det som min kropp behövde.

Dagens tur går ut till ett fiskeläger där vi ska kolla in sardinfiske och äta god mat. Först ska tunnelbanan i Bilbao besegras, men eftersom vi lyckades med spårvagnen igår ska detta inte vara några problem.

Och idag är det solsken.

måndag 24 augusti 2009

Semesterresa 2009 part 1







Ja, vi kom iväg och allt gick alldeles strålande. Flygen gick i tid och kom fram i tid och vi kunde se en massa spännande från luften. Vi hittade flygbussen i Bilbao och hotellet visade sig vara fyrstjärnigt - undrar hur jag kunde boka det till 300 kronor per natt??

Det enda som felade var orken så här på kvällen och det blev en klassiker gällande att äta. Man går omkring och dissar restaurang efter restaurang och blodsockret bara faller. Så det slutade med en macka på Subway!

Mamsen börjar hänga med sin tid och tar kort med digitalkameran. Mitt enda tips var att fota och fota - det händer ju liksom inte så mycket som kan gå fel.

Och ja, det är SKÖNT att ha semester.

söndag 23 augusti 2009

Dagens händelser


Idag, eller rättare sagt imorse, ringde klockan tidigt. Sådär vid femsnåret. För jag och sambon hade bestämt att vi skulle hjälpa cykelklubben Lygnerns Venner med att flaggvakta på deras Gran Fondo i Kungsbacka.

Och så kul som det var har det ju aldrig varit. Skönt väder, cyklister som tog det lugnt och trevligt tjat med personer som jag bara träffar ibland. Och dessutom känslan av att jag nog kan vara med här om ett eller två år!


Nu är det sista packat och det som jag skulle göra på jobbet klart. Eller mer, nu får de klara sig själva. Och det gör de kanonbra!


Imorgon sitter jag förhoppningsvis på en skön bar och dricker lite sangria på kvällen. För det blir inga katedraler eller sånt för mig imorgon...

lördag 22 augusti 2009

Semesterfrukost

Jag är väldigt glad att sambon har byggt altanen - stor och fin är den - så vi kan äta frukost på den. Imorse var det dax igen och jag tycker det är så skönt och trevligt. Besök av små fåglar och sen kan vi diskutera vad vi ska göra under dagen.

Idag vill jag ha en slow motion dag för att motverka all den vanliga jobbstress som finns i kroppen. Peta och påta långsamt i trädgården och lyssna på bra musik!

fredag 21 augusti 2009

Konstigt det blev

I vanliga fall så brukar sista dagen på jobbet innan semestern vara en lååång dag. Idag var det definitivt inte så, utan allt bara smattrade på i vanligt fart och jag jobbade på som en vanlig dag. Lite trist kändes det eftersom det nu var fart på saker och ting och jag inser att jag kommer att missa en hel del roliga saker.
Men semester behöver jag och samla energi inför ett nytt arbetsår.

Igår fick jag frågan av en studiekamrat om vi ska skriva mastern ihop och det gör jag gärna med henne. Det är en rivig liten kvinna med stuns och skinn på näsan och det passar mig alldeles utmärkt.

Sambon "hotade" med att vi skulle på Liseberg och dansa på polketten. Men just nu ligger han på soffan och sover så det slipper jag nog ikväll :-)

måndag 17 augusti 2009

Semester - here I come!


Nu ska allt göras som inte har blivit gjort hittills under sommaren, för målet är ju SEMESTERN!!


Inbjudningar hit och dit, färdiga projektplaner, underlag för beslut, skolböcker, träna och allt annat. Är inte en helt optimal nedladdning, men det är ju priset jag får betala för att ha sen semester.


Men nästa vecka vid denna tiden sitter jag på en bar i Bilbao och NJUTER av lite gott att dricka och av att ha kommit utomlands.


söndag 9 augusti 2009

Slö och slapp helg

Igår laddade jag för att åka till Skaftö och hälsa på Cat. Tyvärr orkade inte hennes rygg med detta, så det fick bli en helg hemma. Blev istället lugnt och skönt med den yngsta sonen igår. Vi handlade lite mat och grillade. Gott! Fick dessutom besök av Angela och hennes man i livet.

Idag sov jag verkligen ut. Kroppen håller på att gå in i semestermood tror jag bestämt. Kom i alla fall ut och cyklade en stund idag. Testade den nya sadelstolpen och den underbart sneda sadelinställningen som jag har nu.

Imorgon är det jobb och sen på kvällen bar det av till vårt grannland i öster.

See you!

fredag 7 augusti 2009

Restaurangbesök


Igår kväll var jag ute med två fd studiekamrater från min första vända på universitetet En av de är min fd man och den andra en kul, pigg och glad Pellepenna. Hur kul som helst och helt plötsligt var klockan halv tio på kvällen. Servitriserna hade lite problem med att vi aldrig beställde för vi hade ju så mycket att prata om. Men god grekisk mat fick vi i oss till slut.


Den där hett åtråvärda höftröntgen ser ut att bli av. Sjukgymnasten såg och hörde min irritation över hans diskuterande, så farbror doktor har fått hans råd att göra detta. Hoppas nu att alla har samma åsikt som mig.


Eftersom min sambo är bortrest så är jag den som ska göra allt. Känns verkligen som på min singeltid. Lite skönt att göra allt i min takt, men det är ju en massa att fixa och dona.


Nishikin blir mer och mer unik. Idag fick den en ny sadelstolpe, så nu finns det definitivt bara en sådan cykel i vlärden.


Nattdax!

onsdag 5 augusti 2009

För helvete!

Idag är jag lite trött och förundrad över sjukvården i detta land.

Jag går till doktorn, blir skickad på röntgen, får ett brev hemskickat med ett svar, gör enligt ordinationen, går till sjukgymnasten, "nej, detta kan du inte ha", han pratar med läkaren, "nej, men det är ju skleros i SI-leden jag menade". Allvarligt talat - ska jag skaffa mig en egen läkarexamen för att fatta hur detta fungerar?

Och dessutom påstår sjukgymnasten att det lika gärna kan komma från höften - men han vill inte övertala läkaren att röntga mig. Är det gissa, rita, spring som vi leker?

Jag blev lätt förbannad, men det var ändå kul att träna och få komma igång, så jag får väl ta det goda med det. Och så länge de inte försöker få mig att springa utan tycker att cykling är det bästa jag kan hålla på med, så får det vara bra. Jag tar nya tag gällande röntgen på fredag.

Och om det är någon som vill forska så är nervbanor i ryggen ett område som verkar HELT outforskat. Bara att beträda!

tisdag 4 augusti 2009

Vårgårda, en son och artrosskräck

Jag måste starkt rekommendera alla som har möjlighet, och är intresserade, att åka på en världscuptävling i cykel. Det är spänning, dramatik, en massa trevliga människor runt om, den bästa sportspeakern som finns, gott fika och så en stark beundran för de som kör. Satan i gatan vad det går undan! Och jädrar vad duktig Emma Johansson är.
För mig var det lite som att uppleva ett mini Tour de France, fast på mycket närmare avstånd och mycket lättare att få bra platser.

Och sen var det där med små barn och små bekymmer och stora barn och stora bekymmer. Just nu är jag inte jätteglad i den yngsta sonen som för första gången var ute och roade sig och det slutade med en bra fylla. Som tur var hade han känsla nog att ringa sin far innan han somnade i Haga på lördagsnatten.... Jag hade aldrig fått in honom i bilen, över 1.90 lång och stor som en mindre ladugårdsvägg!

Jag har blivit lite deppad över min dom att ha artros i höften. Visserligen har jag börjat träna igen, men det känns lagom kul och invaliditetskänslan släpper inte riktigt. Sjukgymnasten sa åt mig att inte tänka på prognosen utan att bara finna mig i detta. Inte riktigt min melodi att inte fundera på vad som ev komma ska. Men det finns ju de som har det värre och som skulle göra allt för att byta med mig, men ändå.

söndag 2 augusti 2009

Näsbokrok och Vårgårda




En av mina kamrater har fått ett nytt hem bredvid ett naturreservat. För att glädja henne och den nytillförda sambon åkte jag och en annan kamrat dit igår. En massa andra var där också, och det blev en trivsam stund vid grillen. Och dessutom en kanonskön promenad - förutom för min lilla höft - på fina stigar vid Näsbokrok. Detta naturreservat är alldeles förbenat vackert vid havet med utsikt mot Nidingen. Åk dit och gå en rask promenad utmed havet och på spångarna när du har tid!



Idag är vi tre kvinns som ska åka till Vårgårda och titta på den kvinnliga eliten i cykling. Emma Johansson och Susanne Ljungskog och ett bra gäng till ska köra linjelopp. Ska bli hur kul som helst.


See you!