onsdag 29 april 2009

Dubbel saltomortal

Idag dubbelsaltomorterade jag och hamnade som vanligt ner på fötterna. Jag behöver ha tur som en tok i livet ibland ;-). För er som vill veta mer; ring mig!

På eftermiddagen var jag på Volvo IT och gjorde den sista intervjun inför vårt uppdrag. Lite spännande öppning blev det när hon som vi skulle intervjua tog fram en läderpiska. Bara för att illustrera hur hon fick folk att jobba ;-). Nu var det väl mer bildligt talat, men det var en ändå en dörröppnare som hette duga. Jag kanske får köpa mig en jag med!

På kvällen hade vi medlemsmöte inför Hisingen Runt.Kul att träffa alla igen. Det blir alldeles för sällan nu när jag inte cyklar speciellt mycket.

Nu är det sängen som hägrar. Fortfarande inte helt kurant....

måndag 27 april 2009

Och idag?

Jag kom till jobbet rätt tidigt för att jag skulle ha lite koll på den uppgradering som vi gjorde igår. Nu fanns det annat spännande som uppstod...

Tyvärr är jag fortfarande inte helt kurant, så jag kommer, TYVÄRR, att hoppa över veckans möte gällande Hisingen Runt. Men det finns ju andra goda och glada som tar på sig mitt jobb då. But I will be back!!

Och sen gick det så där att övertala läkaren om ett litet ingrepp. Fast jag tog till mitt lite skarpare tonläge. Så jag får väl ringa igen och igen :-)

Ett glädjeämne var i alla fall den äldste sonen som åkte iväg till IKEA med flickvännen och köpte attiraljer till sängen så nu får vi alla sova lugnt och fint hela natten. Och de verkade glada och lyckliga över detta ;-)

söndag 26 april 2009

Dagen idag

har jag nog gjort det mesta som finns i mitt liv. Började med att jobba några timmar, laga mat, jobba med cykelklubben, åka och kolla startplatsen på Hisingen Runt, skriva lite på uppsatsen, köra son...

Jaja, jag lever ju bara en gång, men ibland blir det lite plottrigt.

Tyvärr har väl inte magen blivit helt OK ännu, men min förhoppning är att det går åt det bättre hållet. Jag ska ringa till tant doktorn imorgon och se om de har några andra spännande piller. Eller kanske ska byta ut hela tanten, en stund ;-) ??

Hörs!!

lördag 25 april 2009

Vattencysta

Jag har fått en sån på ena äggstocken och det är fasen mig rikitgt plågsamt en gång i månaden. Har fått tabletter från tant doktorn som jag ska ta en vecka i månaden i tre månader. Det har jag som en ordentlig flicka gjort, men attans vad det blev plågsamt idag!

Tyvärr fick jag ställa in cykelturen på Säröbanan idag...Inte rikitgt nåt som jag gillade, men om jag knappt kan gå så kan jag ju inte cykla. Och jag ville dela ut broschyrer för Hisingen Runt! Hoppas att det kommer en massa folk dit ändå...

För att peppa upp mig lite så håller jag på och beställer biljetter till semestern. En semester som jag ska ha i september och då jag och mamsen ska flyga till Spanien och sedan köra runt där. Jag LÄNGTAR dit!

tisdag 21 april 2009

Sorgband

Kom och tänka på en sak idag; vart har alla sorgband tagit vägen? Jag kom ihåg att min pappa hade det i ett år efter att min farmor dött och jag hade det själv ett litet tag också. Det var ett väldigt bra sätt att signalera till alla andra att jag har sorg. Jag sökte efter det på nätet, men hittar inte ens en bild på ett. Mamsen har säkert ett och det tänker jag lägga beslag på.
En fundering som jag har är om det beror på att vi har så mycket svarta kläder på oss nu förtiden. Förr var det svart som sorg, men nu har vi det ju jämt och ständigt. Är det nån som vet vart detta försvann??

Idag var jag ute och fikade med en kompis som jag tränade en massa med under ett tag i mitt liv. Nu var det ett tag sen sist, men det var så trevligt att vi satt där i tre timmar och pratade och pratade.

måndag 20 april 2009

Jag och min kompis sekatören


Jag har en ryslig förkärlek för att klippa, såga och röja runt i min trädgård. Inget finlir alls, utan raskt och bryskt blir buskarna och träden decimerade. Stackars Jonte som får åka till tippen med hög efter hög som jag har fått ihop. Ibland påstår han att det inte går in mer påsar med trädgårdsavfall i garaget, men den går jag inte på ;-)

Som tur var har jag blivit lovad att få röja runt hos mamma i sommar också. Och hon har en motorsåg, så det ska bli så KUL!

Idag har det varit en massa att göra på jobbet och sen en sväng på IT-universitet. Nu börjar finliret för att få ihop texten, så aktiviteten just nu kallas "Massera text". Det blir ju så när vi är tre personer med olika uttryckssätt som har skrivit och skrivit och nu ska det börja hänga samman och dessutom ska det finnas en röd tråd...

söndag 19 april 2009

Jag skriver..

alltså finns jag ;-). Nåja, det vet i sjutton, men det är ju kul att kunna lyckas med detta i livet. Få ihop de där efterlängtade högskolepoängen. Som tur var har jag bra hjälp i min grupp av Ingegerd, som har doktorerat i etnologi. Vi får dit alla källhänvisningar etc på ett bra sätt, tack vare henne. Och jag bidrar med en massa praktisk kunskap.

Samtidigt tar det ju en förbannat massa tid. Så det ska bli skönt när det hela är över för denna gång. Och jag kan stoltsera med 30 poäng till och kan börja skriva min Masteruppsats precis när jag vill. En uppsats som tydligen väcker känslor; "Varför ska du göra det, Vad har du för mål och syfte med det?". Istället för att bara vara glada över att jag är intresserad av ett ämne och kan tänka mig att fördjupa mig i detta. Nej, jag är inte speciellt förtjust i Jantelagen och dess biverkningar.

Back to the document!

lördag 18 april 2009

Inspiration och sjukhus


Ringde till sambon igår för att bestämma när vi skulle handla. Nja, det går inte för jag ligger på sjukhuset med förmaksflimmer. Hoppsan! Så det blev till att vara på akuten igår kväll och vänta och vänta. och tillbaka imorse så att han fick rättat till detta. Det gick som tur var väl och till på köpet träffade jag en gammal granne. Kul att se att din dröm gick i uppfyllelse, Eva-Lena!


Idag har vi haft damsadeltest på klubben och det var så kul. Sköna, avslappnade människor som kan en massa. Bara att lämna in cykeln och säga att den där sadeln vill jag ha ditsatt och så var den det...Tack Benny och Kent för detta. Och jag fick träffa en gammal medarbetare också. Skönt att se att det har gått väl för en som jag vet har kämpat hur mycket som helst med sig själv. Och fast jag var tvungen att säga tråkiga saker till dig, Ulla, så vill du fika med mig. Sicken ynnest!


Och jag lider med Jennie som fick se sin man och barnens far dö alldeles för tidigt. Ta hand om dig och barnen och ring om det är nåt.

torsdag 16 april 2009

Lyssnandets konst

Ibland har jag en förkärlek att köra på i livet. Det är ju så kort och det är så mycket som ska göras. Och jag får ibland höra att jag inte lyssnar. Det är ju sant, så det får jag fundera mer på.

Igår fick jag en alldeles underbar föreläsning av Thor Eneroth om tillit, förtroende och ledningsarbete. Det fascinerar mig i livet att jag kan bara kan få komma och lyssna till dessa duktiga och inspirerande människorna, utan att det kostar mig nåt.

Och nu börjar Hisingen Runt att närma sig...

måndag 13 april 2009

Altanen är totalinvigd

Ja, det var ett stort och bra kalas för yngste sonen igår. Jag insåg att det går nog med lite skruv att få in 25 personer på altanen. Om alla sitter stilla osv ;-). Så vi får väl se när det blir en sån fest.



Jo, maten räckte och var god, alla tindrade på sitt vis och bidrog till att det blev en trevlig fest för Tobbe. Och han blev väldigt överraskad över Tvn som han fick. Fast det är klart att det var fel modell och storlek osv, men allt går ju att byta.



Imorse stolpade jag upp och kom iväg till pilatesen. Kändes skönt att få sträcka på kroppen, även om den är sådär vig på sina ställen. Ländryggen hade ju varit kanon om den gick att rulla på kota för kota istället för som ett stort brett tjok. Men det kommer ju säkert någon gång de med.



Nu ska jag börja med nästa litteraturuppgift, så jag kan få ihop alla dessa högskolepoäng som jag vill ha.



See you!!

söndag 12 april 2009

Partydax


För att sätta lite piff på dagen,kommer vi att ha 18års kalas för sonen. Maten är inhandlad ( o ja, det blev dyrt när han o hans kompis var med), ölen finns i kylen. O det bästa var när yngste sonen på Coop frågade hur mycket vodka jag har hemma ;-) Nu blir det fördrink med vodka i. Fast den spygöna färgen hoppa vi över!


Igår arbetade jag i trägården och den blev riktigt snygg. Det gamla trista är borta och förhoppningsvis kommer det nya glada färger från glada blommor. Idag känns det i kroppen, men jag är så glad att min rygg verkar klara av detta bättre.


Efter att ha gjort detta och lagt mig tillrätta i soffan igår, blev jag uppringd av en cykelkompis som var på Kungälvs sjukhus med en annan kompis. Så en biltur blev det på kvällskvisten för att köra hem dessa två. Jag hoppas du mår bättre idag, Pierre!


Nu ska jag dammsuga och göra det ännu finare här hemma!

fredag 10 april 2009

Klokheten

Jo, jag har en viss ålder, men det vet i sjutton om jag kommer ihåg det ibland... Glömma bekymren och bara fortsätta, det går ju bara inte. Så nu är det sura äpplet bitet i! Och det kändes ju riktigt befriande. Ska sörja det ikväll och sen ska det bli en ny livsplan imorgon...

Så ikväll är det en riktig Svenssonkväll, med chips och "Så ska det låta". Och äntligen är hela huset fyllt av söner, kompis och flickvän. Mysigt...

Yngste sonen experimenterade med maten ikväll. Riktigt ätbart och mysigt. Och lite öl har vi nu klämt tillsammans ;-)

torsdag 9 april 2009

Paus från bekymmer!

Idag har jag börjat min påskledighet och har bestämt mig för att ta paus från bekymren i livet ett tag. I alla fall i fyra dagar.

Igår gick det upp en talgdank och det är ju att vi ska ha arton års kalas för yngsta sonen på söndag. Och då är det bra att ha en present ;-). Så nu är den färdigförhandlad och ska bli inköpt av sonens far på lördag!

sedan kommer nästa spännande sak att göra i livet och det är maten på söndag. Yngsta sonen är inte känd för att ta beslut snabbt, så här gäller det att påminna iförväg. Men nu är han fullt medveten om deadline och ska också följa med och handla. Givetvis är köket hans på söndag och vi andra får duka och städa. Ev kan vi nog få skala potatis ;-)

Jag har också bestämt mig för att sluta vara den äldste sonens kvinna i livet och ge fullt ansvar till honom och den nyfunna flickvännen. De får köpa in soffa till övervåningen och annat som kan göras för att det ska sluta se ut som en innebandyplan.

Nu är det dax för att på allvar inviga altanen som sambon slet så med i höstas. Får se vilka attiraljer som ska inmundigas på den....

onsdag 8 april 2009

Nya tag

Japp, det brukar lätt bli nya tag i mitt liv, eller så fortsätter det som det har varit med de gamla. Jag tar bort de gamla och ruttna delarna och behåller dem som jag tycker är värda att behålla. Den här ruttnande delen hade tidigare en stor förhoppning om att bli bra, men den visade sig innehålla en stor stinkande varböld :-( Fortsättning följer...

Igår gjorde vi en väldigt trevlig intervju för vårt uppdrag. Kul och inspirerande att arbeta med detta som vanligt. Så jag ser mycket fram emot mitt större projekt!

Nu ska jag iväg och bli lite bättre i kroppen. Och jag hoppas som vanligt på mirakel :-)

måndag 6 april 2009

Livets berg-och dalbana

Det kan man ju lugnt säga att det var idag. Dessvärre inte till det bättre, utan en rejäl rutsch neråt blev det.

En av cykelkompisarna har fått ett väldigt tragiskt besked och jag bara önskar henne all lycka till. All my love, Jennie!

En annan nära vän bröt ett heligt och dyrt avlagt löfte, så nu får jag fundera på hur jag ska hantera och vara i den relationen. Inte helt trivialt och förbannat sårande!

Nya tag imorgon!

lördag 4 april 2009

Lördag förmiddag


Och denna lördag är jag i skolan och ska få mig lite nyttigheter till livs. Gårdagen var en riktig höjdardag med en kanonföreläsare gällande beslut och hur dessa fattas. Dessutom fick vi studenter en bra möjlighet att påverka undervisningens upplägg genom medbestämmande :-)


Nu ska vi arbeta med vårt uppdrag och se hur långt vi kommer med detta!


See you...


onsdag 1 april 2009

First of April for Holiday next year!


Taggtråd idag? Det var ju den stora frågan när jag kom upp och iväg till jobbet. Men jag har inte hunnit känna efter för våra system med oss skämta aprilo idag. Fanns det nåt som kunde gå åt skogen så gjorde det det... Det enda positiva med detta var att dagen gick fort i alla fall.


Så jag tänker rösta för att första april blir en hegdag nästa år. Bara för att slippa ta hand om en massa saker som händer och händer.


Efter den mer händelserika dagen har jag varit ute och träffat gamla arbetskamrater. Såna som jag arbetade med för en 15 - 20 år sen. Kul var det i alla fall och sedan så är det bara att inse att alla var sig precis lika som personligheter. Och antagligen jag med ;-)


Imorgon är det skola :-)