tisdag 31 mars 2009

Tugga taggtråd


Det är ett uttryck som en av mina kamrater använder när livet är allmänt motigt och personer i omvärlden verkar vara från Mars. Så känns det just nu, så min ton mot omgivningen kan ibland bli lite vass.


Lite allmänt trött på att vara med i mellanmjölkens land är jag också just nu. Det är helt ok att sticka ut och vara lite kaxig eller att göra nåt annat än det som alla andra gör.


Jag får väl hoppas på att omgivningen eller mitt humör slår mig med häpnad imorgon. Eller så trillar jag runt och tuggar taggtråd ett tag till ;-)

lördag 28 mars 2009

Ännu mer förkyld!

Nu blir jag riktigt gnällig...Kroppen spelar mig ett totalspratt och är inte alls med. Jag som skulle träna idag och cykla Spinn of Hope. Nej, så blir det inte alls, utan jag får snällt hålla mig hemma och ta hand om min frysande kropp och rinnande näsa.

Jaja, så är det ibland. Och jag är inte alls gnällig ;-)

Igår fick jag i alla fall ett uppslag till uppsatsämne. För nu när ev mina drömmar om att cykla Paris-Brest-Paris går om intet så får jag väl slå mig på nått nytt. Så en Mastersexamen ska jag väl kunna ordna istället. En konsult på jobbet har ett förflutet inom den akademiska världen och hon ger mig olika uppslag. Hoppas att jag kan få detta godkänt.

Och nu ska jag i alla fall prestera en litteraturuppgift. För prestera är ju nåt som man bara måste i detta århundrande ;-)

Snörvel och ha det bra!!

torsdag 26 mars 2009

Förkyld!


Ja, det blev en rejäl förkylning. Och som vanligt har jag absolut inte tid med detta just nu. Eller ens lust med det...


Men nu är det bara att gilla läget och sen hoppas på att det går över snabbt och lätt. Tyvärr blir jag lika gnällig som en gammal karl när jag blir förkyld. Tror att det aldrig kommer att gå över eller att jag är dödssjuk....

tisdag 24 mars 2009

Vet inte


riktigt hur jag ska klassificera dagen som är. Vaknade med ont i halsen och ont i ryggen efter att ha somnat i soffan igår kväll. Nåt mysko är det i kroppen just nu :-(


Efter att ha fått ett lite uppseendeväckande meddelande på mobilen lyckades jag få snurr på två av mina kamrater. Rykten är sådär i vissa fall.


Väl på jobbet hade vi ledningsgruppsmöte som jag halvsov mig igenom. Får och måste lära mig att ta större plats på dessa möten, men ibland blir det bara tristess.


Lyckades reda ut det uppseendeväckande meddelandet på mobilen och sen fick jag ett mindre trevligt svar på ett mail. Vad trött jag blir på personer som inte kan skilja på det jag gör och den jag är....


Försökte reda ut ännu mer och lyckades nog ganska bra med det.


Och nu har jag lagt ut en massa info angående en av årets händelser; Hisingen Runt!! Cykelloppet som bara måste cykla :-)


Dax för en stund med mina studier!

söndag 22 mars 2009

Yngre och yngre!


Yepp! Idag kändes det verkligen så på spinningen. Nu ska här spinnas lugnt och fint, inte fram med tävlingsinstinkten som vanligt...

Och nu är dessutom morgondagens presentation som jag ska ha på jobbet fix och färdig. Hoppas alla kommer att gilla mina liknelser. det är mycket legobitar hit och dit ;-)

Och ja, yngste sonen hade varit på pub i England igår. Jag undrar så varför han inte svarar på mobilen idag. Men messa går ju ;-)

Nu ska jag plöja igenom en uppsats gällande förtroende i projektarbete...Och sen skriva ihop nåt fint gällande detta.

Men vart är pizzan??

lördag 21 mars 2009

Arton år sen

jag födde mitt sista barn. Och han har haft en alldeles egen behaglig dag, utan föräldrar och bror, i Exeter. GRATTIS, Tobbe!!!

Eftersom jag var hemma i Götet, fick det bli en tur på turistmässan med mamsen. Vi förbereder oss för vår Spanienresa i sommar eller höst. Och visst fick vi med oss en hel massa broschyrer. Så många att "dramaten" gick i sönder. Och vi klarade oss från de värsta horderna med folk för vi var där tidigt.

Min mams är ett väldigt nyfiket mams. För två år sen köpte hon en digital kamera och nu ska här gås på kurs för att bli bättre. Det gillar jag, att fortfarande ha kvar nyfikenheten fast hon är 77 år. Och nu har hon t o m gått med i en pensionärsförening. Anledningen var att de hade bra föredrag! Innan har det hetat att de andra är så gamla...

torsdag 19 mars 2009

Tiopoängare

För er som känner mig väl, så vet ni att jag sparar på tiopoängare i livet. Finns ingen anledning att umgås med nåt annat tycker jag. Livet är alldeles för kort för att slösa bort min tid, och säkert också deras tid.

Idag träffade jag flera sådana och det gör ju alltid att jag blir glad och uppåt.

Vad är då kriteriet för att bli en tiopoängare? Personen i fråga ska vara öppen, glad och intelligent. Är det en karl som är tiopoängare så är det helt OK om han är snygg dessutom!

På pilatesen idag funderade jag nog allmänt på vart mina magmuskler har tagit vägen. Inte fasen var de där jag ville att de skulle vara...

Och imorgon får jag min Nishikin!!! Nytt styre och ny styrtapp ska göra att min rygg blir gladare och gladare :-)

onsdag 18 mars 2009

Konferens

Nu har jag varit på konferens i två dagar. En av våra stora ITleverantörer har ett årligt event i två dagar och det var intressant. Kul att lyssna på en massa spännande små föredrag. Speciellt inspirerande var en professor från London Business School, som pratade om Sox på ett väldigt lättsamt och bra sätt.

En del ansikten från mitt förra jobb dök upp och det är ju alltid kul bekantskaper. Och i vissa lägen kan jag ju definitivt säga att jag saknar dem...

Jag hade nattlogi hos moster och hennes man. Det är alltid kul att träffa dem, för det blir ju alltid roliga samtal. En snart 70 årig advokat med en hel del mål som hon arbetar med och mannen som en fd gymnasierektor innebär att intellektet alltid måste vara med. Och det ska bli kul med kusinträffen i sommar ;-)

Och nu är jag TRÖÖÖÖTT! Det blir jag efter en konferens.

söndag 15 mars 2009

Jag är en soffpotatis!!


Från att ha varit en person som tränar fem gånger i veckan, har det nu blivit en riktig soffpotatis av mig. Och gärna en som sover middag på helgen etc. Mmmm, undrar vad som ska behövas för att få igång tanten. För det har varit igångdragande som har gjorts tidigare i livet...
Jag antar att min ryggskada har gjort sitt till, men nu får det banne mig vara nog. Ge hit min cykel och så ska det bli trampa av :-)

lördag 14 mars 2009

Dagen idag


var helt klart annorlunda. Jag gick upp vid femsnåret för att åka och vinka adjö till yngste sonen på Landvetter. Spännande att se honom hur cool som helst. Och en lärare som fick göra årets insats i sitt yrke :-). Sedan bar det iväg till Heden för att se när sambon och 200 till sprang en halvmara. Undrar om jag någonsin kommer att orka det??


Pyssel hemma och sedan en välförtjänt middagslur, handla på Coop, kolla melodifestivalen, plugga lite. Och sen lite prat med en väldigt glad äldre son som hade varit på fest. Och vem säger att jag lever ett trist liv??

torsdag 12 mars 2009

Svaret på alla frågor är - hundvalp


Jag beklagade mig för den yngste sonen när jag körde hem honom efter vår date på Hård Rock Cafe. Hur ensamt jag kommer att ha det när han är i England och den äldre varianten på temat är hos sin flickvän. Svaret blev snabbt - "Du får skaffa dig en hundvalp". Mmmm, kanske inte en så dum idé ändå, Tobbe :-) Jag vet många som skulle bli glada då! Fast jag tror inte på att jag vill ha den o gosa med i sängen...


Sen måste jag bara säga att SJ är fantastiskt ;-). Idag har jag åkt Vättern Runt för att komma fram och tillbaka till Linköping. Lite smidigare måste det gå att ordna denna resa tycker jag. Men en fantastisk eloge för alla tåg och även buss gick i tid och kom fram i tid. Och det har säkert varit sex byten idag.

Inte som tänkt

Gårdagen skulle bli en hektisk dag på kontoret och sen en lugn och trevlig kväll. Blev ju precis tvärtom fast hela tiden på kontoret. När jag tänkte åka till föredraget så hände en helt ny sak i vårt system, så det var ju bara att lösa den och sen åka hem.

Idag är jag på utflykt i landet, Linköping, och det är också en spännande del. Åker tåget just nu och sen ska jag träffa andra nya bekantskaper. Vi får se vart detta bär hän.

Jag ska försöka få en date med yngste sonen innan han åker till sin praktikplats i England. Det var inte tal om att träffa sin älsklingsmamma själv, utan någon annan måste vara med. Jaja, jag får ju komma ihåg den tiden när de bara älskade mig och hur det var.

tisdag 10 mars 2009

Nya kunskaper i livet

Idag har varit en utvecklande dag i livet. Dels har jag fått nya chefserfarenheter och sen har jag lärt mig en massa om IT-hårdvara ( servrar och annat skojsigt). Jag gillade diskussionerna angående hårdvaran en massa och hoppas att jag nån gång i livet kan bli en fena på det.



Sen är det här med kommunikation alltid ett spännande kapitel i livet. Ibland går det bara inte och ibland så blir det så kanonbra :-)

Imorgon ska jag gå på ett spännande föredrag på SAAB space och lära mig en massa nytt om rymden och sateliter.


Tyvärr har mitt onda i kroppen inte gått över, men en stund på massagebänken idag hjälpte i alla fall upp det hela lite.

söndag 8 mars 2009

Spinning och uppsträckning

Dagens spinning var en mindre katastrof för mig. Benet ville inte alls och när det var som värst så hade jag pirrningar i vänster arm också. Inget skojsigt alls. Så jag ägnade mig mer åt att prata och skämta med mina medspinnare. Kanske inte alltid speciellt uppskattat, men ibland är det så som livet är.

Äldste sonen har blivit med flickvän. Kul, men samtidigt innebär det att vi har fått oss en uppsträckning. Nu är det inte vilka kläder som helst som duger hemma...Ja,ja det är ju bara att gilla läget och kolla in hur han vill ha det

Tyvärr har väl den tappade farten efter att ha lämnat ordförandeklubban inte riktigt gett med sig. Jag var mer effektiv tidigare, men har väl antagligen en mycket lägre stressnivå i kroppen nu.

Ha en skön söndagskväll!!

lördag 7 mars 2009

Benämningar och fantastiska människor


Mmmm...många titlar har jag haft i livet, men aldrig fd VD :-). En kompis hade den benämningen på sin blogg. Men vad fasen om det nu är det som min fd ordförandepost var, så var det lite spännande att göra detta i livet. Men jag saknar VDbonusen ;-)


Lyssnar på melodifestivalen och jag är så imponerad av Sarah Dawn Finer. Hoppas nu att hon går vidare till finalen, för det är hon väl värd.


Skolan var kanontrevlig idag och jag fattar inte varför livet kan vara lika inspirerande och trevligt jämt och ständigt.

Ensam hemma del 1 & 2


Så var jag själv denna helgen. sambon är i norra delen - eller kanske det är mitten - och hjälper sin mamma att flytta. Och sönerna är upptagna på sitt håll. Så då blir det sushi framför TVn på kvällen, två favvoprogram och sen - SOVA i soffan. Jag försökte få med någon från skolan igår på AWöl, men det gick sådär.


Det som jag tyckte var synd igår var att föreläsningen var kanonintressant, men jag var så trött så jag orkade inte bidra. Dessutom var den nyttig för mitt jobb. Jag får försöka vara mer uppmärksam idag och verkligen bidra.

Idag ska jag iväg en sväng till skolan och sen ska jag försöka göra stan...Är ju så himla kass på det.

Igår fick jag svar på en kulturyttring och det var mycket riktigt en sådan. Och en ganska grov dessutom. Så nu hoppas jag att omvärlden förstår det och kan AGERA.

torsdag 5 mars 2009

Varbölder ska booort!!

I livet finns det alltid varbölder som ska bort. Och jag tillhör kategorin människor som inte kan låta bli att klämma och nästan klampa på dem, för de stör mig något så katastrofalt. Och igår lyckades jag sätta sprätt på tre stycken under en dag. Till och med lite för spännande för mig...Men va fasen, kulturyttringar som inte är OK ska BORT!!

Idag var det nästan skrämmande lugnt och skönt. Var i skolan och hade bra föreläsningar om förändringsledning. Väldigt inspirerande och kul att träffa människor som är intresserade av sitt ämne.

Och den lilla kroppsliga skavank som jag har lidit av det senaste, har med åldern att göra. Inte lätt att vara kvinna i min ålder ;-)

tisdag 3 mars 2009

Avundsjuk


Ja, jag vet att jag inte får bli avundsjuk på min yngste son, men nu ÄR jag det. Han har ju lyckats totalt känns det som om just nu.


Vi var på informationsmöte igår om hans utlandspraktik och det visar sig att han ska praktisera på ett engelskt större spahotell. och dessutom får han betalt för det hela. Jag vill OXÅ! Men, men, Hisingen here I come ;-)
Annars är det mest arbete och hemmet som gäller just nu. Jag har ju en del att ta igen eftersom det har varit mycket cykelklubb och annat det senaste året.
Imorgon ska jag i alla fall till Nishiki och dregla över deras nya cykelmodeller och träffa en massa roliga klubbkamrater.Skoj!!