lördag 28 februari 2009

Plubbar...

Så nu ska det åstadkommas ytterligare en litteraturuppgift. Denna period har jag inte varit speciellt disciplinerad gällande studerandet, så jag får se vad jag kan åstadkomma. Ibland lutar jag mig lite för mycket tillbaka och vill ha det lugn toch skönt och då blir det som det blir. Bara att ta fram bredpannan och plöja på är det som gäller nu.

Cyklatilljobbet cykeln är inspekterad nu och den ska ju ev gå att göra nåt åt så att den blir bra för mig. En racer står ju alltid på önskelistan, och vi får se vad som händer med det.

fredag 27 februari 2009

Energigivare - eller ny fredagkväll ;-)


Vissa människor har ju bara DET! En sån är Brolle Jr. Att höra honom sjunga en Elvislåt är ju helt underbart. Så nu vet ni alla att jag såg på Så ska det låta ( och ni som inte såg det vet vad ni missade ;-) ).
Sen kommer ju den nya favvisprogrammet - Skavlan. Fattar inte riktigt hur han gör, men jag gillar de som kommer och att de pratar oavbrutet i en vettig dialog.
Så inatt ska jag nog sitta och lyssan på Youtube tror jag. Springsteen och Brolle får det bli.

tisdag 24 februari 2009

Stöd och coachning

Stöd och coachning kan jag aldrig få för mycket i det här livet. Känns skönt att det finns folk som är med i omgivningen och som vill ge mig detta!

Nu är mer och mer avlämnat i cykelklubben, så nu ska jag ägna mig åt min egen träning och skrivande! Känns himla spännande att se hur långt det jag kan gå med detta denna gång. Bara ta det lugnt och en dag i taget så ordnar sig säkert detta... Kan ju kanske ta upp den eviga drömmen om Paris-Brest-Paris ;-).

Må gott och ta hand om er!

söndag 22 februari 2009

Hemligt och spännande!


I nästa vecka ska jag göra två väldigt spännande, och än så länge, hemliga saker. Så nu gäller det att plocka fram självförtroendet och visa världen :-) Lite god hjälp på traven ska jag få imorgon kväll...

Annars håller jag på och läser så ögonen blöder. Eller rättare sagt, borde läsa en massa. Men den här gången finns inte riktigt orken, så det får lite bli som det blir. Brukar gå vägen det med.

Ska snart iväg och spinna och jag hoppas att det går bra. Träbenet ska ju också med, så vi får se vad det säger. Ska försöka tänja och sträcka så mycket det går innan.

fredag 20 februari 2009

Fredag kväll i en medelålders kvinnas liv!


Och vad händer det för spännande då?? Nja, jag var och hämtade ett halvt lamm, där bitarna som låg i lådan ska identifieras ( jag missade hushållsskolan någonstans). Det gick bra med alla bitar förutom en stor sladdrig sak. Visade sig vara lammbringan :-)


Så nu går diskussionen hög om när lammsteken ska göras iordning. Ikväll - för att få det gjort - eller imorgon för att få nystekt kött. Ja,ja på nåt sätt slutar väl detta!


Annars bestod dagen mest av arbete och sånt som hör vardagen till ;-)

torsdag 19 februari 2009

Myshörnan - bläääh!

Jag har insett att livets myshörna inte är nåt för mig. Nej, det ska finnas åtminstone en större utmaning varje dag. Hänga och svänga lite där på den yttersta grenen och se vad som händer. Oftast går det bra, men ibland så smäller det till. Och då får jag ruska på mig lite och skaka av mig dammet eller vad det nu är som har ramlat över mig.

Nu vill yngste sonen åka o handla. Bäst att passa på att få experthjälp ;-)

See you...

tisdag 17 februari 2009

Livets berg-och dalbana del 725 ;-)


Idag har det varit mycket funderingar och känslor hit och dit. För det första KAN jag inte ha tråkigt. Det fungerar inte på en social själ som mig! Så på något sätt får jag ändra på detta. Ska bara fundera ut hur....


Sedan är det självklart så att det är jobbigt och svårt för en bestämmande själ att inte få göra det när jag har roddat runt en hel massa innan. Men energin ska bara omriktas i detta fallet har jag bestämt mig för. Till att odla mina kontakter, träna och plugga.


Nu är sambon på sjukhus, dessutom. Han fick ont i magen i förra veckan och idag igen. Så det blir till att ligga på akuten hela natten och antagligen komma fram till att det ev var något, eller inte.
Som dagens glädjeämne hörde dock att jag blev tillfrågad av att vara totalansvarig för vårt motionslopp som vi har i klubben. Ska fundera på detta tills imorgon och svara då :-)

söndag 15 februari 2009

Minisemester


Kanonväder med solsken och lite gnister i snön gjorde att vi tog en promenad runt Nordens Ark. Kul att se detta ställe i vinterskrud, för det har jag aldrig gjort tidigare. Speciellt kul med alla snölejon som låg och solade sig på en klippa. Och nej, det är inget lejon på bilden :-)

Annars var det lugnt och skönt. Mat,TVtittande och lite surfande på datorn bestod kvällen av. Förutom att två skogsmöss ville vara med oss i värmen...

lördag 14 februari 2009

Mental inställning


Livet är spännande och mångfacetterat och allt beroende på mental inställning till förändringar. I det ena fallet funderar individer fortfarande på varför vissa förändringar har skett för flera år sen och kan inte acceptera. I det andra fallet så har man accepterat att så här är det och hur kommer vi till det önskade målet. Ni kan ju bara gissa vilket jag gillar och funkar bäst i ;-)

Och nu har jag gjort cykelinställning hos Benny. Tog sin tid, men jag är mycket nöjd med resultatet. Och min förhoppning om att börja cykla igen, började sakta, sakta komma tillbaka! Så nu ska nästa lön inväntas och sen ska jag NOG köpa en racer igen. Det kändes så himla bra igår, så det ska antagligen funka.


Idag är jag i Fjällbacka och det är kanonväder...så nu ska jag ut.

torsdag 12 februari 2009

Tidningar i mångfald





Kom hem efter Pilatesen idag och vittjade brevlådan. Kände att det är ju precis sån som jag är när jag såg innehållet i den. En cykeltidning; Kadens, en kvinnotidning; Passion for Business, en studenttidning; Spionen och sen toppar jag det hela med elräkningen :-). Mitt liv i ett nötskal- ja, förutom lönespecen då ;-)


Jag har bestämt mig för att pilates är väldigt bra för mig och min sneda kropp, så nu ska här börja tränas detta två gånger i veckan. Den ena gången får bli hemma för det är svindyrt att göra det!


igår släppte vi bomben på jobbet - vi ska byta rum. Och gissa vad jag har gjort idag! Ibland är retorik en underbar konst att kunna - eller bara att jobba vidare och se glad ut....


Imorgon ska jag göra en cykelinställningstest. Spännande att se vad vi kommer fram till efter det. Förhoppningsvis är det nåt bra som kommer ut av det hela!







tisdag 10 februari 2009

Projektbetyg MVG


Yeep, där satt den! Äldste sonen fyllde 20 idag och nu är det dax för projektsummering. Trevlig, väluppfostrad, skötsam - kort sagt en riktig svärmorsdröm ;-). Känns himla bra! Och imorgon är det dax för nästa projekt med avslut - ordförande i klubben!

Och till helgen ska jag till Fjällbacka och bara vila upp mig och förhoppningsvis se lite fin skärgård...ska bli så skönt.

Funderar och funderar på nya projekt, men jag ska försöka att avsluta husprojektet och skolprojektet. Det är nog mer konstigt att inte ha 140% att göra hela tiden, så det kommer att bli tomt tror jag. Kanske ska ägna mig åt mig själv :-) Jaja, på nåt sätt ska nog detta gå bra med.

P.S. Bilden är från sonens expedition till fjällen under hans gymnasietid...söt eller hur ;-)

måndag 9 februari 2009

Livets berg-och dalbana

Idag är jag mest trött. Sov lite dåligt inatt och imorse var det bara fullt ståhej när jag kom till jobbet. Det verkade på alla som om jag hade varit borta läääänge. Så jag erbjöd dem att sitta i mitt rum, bara för att få lite lugn i församlingen.

En ny tjänst ska till i min grupp och det är ju alltid spännande med tillskott. Och i dessa tider ska det väl gå bra att hitta rätt.

Det får bli tidigt sänggående och sen är jag förhoppningsvis mycket piggare imorgon.

See you ;-)

söndag 8 februari 2009

Kollektivet i all sin glans


Igår var en dag när jag bara älskade mitt kollektiv. Äldste sonens 20 års dag skulle firas och då samlas vi ALLA i en stor hög. Kusiner till mina barn, fd svärmödrar, svärfäder mm. För att inte tala om fd man och nuvarande sambo. Och ljudnivån igår var hög av diskussioner och skratt och en massa prat. Så trevligt att det inte var sant, tycker jag. och sen är det ju kul för mig att träffa dem som jag trots allt har känt i 25 år och som jag tycker om.


Och den yngste sonen ska åka till England på sin nästkommande praktik! Jag är så glad för hans skull, eftersom han i många år har fått leva i skuggan av sin äldre bror. Äntligen är rollerna omvända. Tyvärr är han borta på sin 18årsdag, men jag tar flyget och hälsar på honom då.

torsdag 5 februari 2009

Ärelystnad

Jag ser med skräckblandad förtjusning på hur ärelystna personer i min omgivning håller på just nu. Är så fascinerad för vad sjutton är det som driver dem?? De stretar och kämpar och har allt emot sig, men ändå fortsätter de.

Att vilja kandidera till en post när valberedning säger nej, andra säger att du borde dra dig tillbaka - hur funderar man då? Och varför inte kolla in något annat spännande och nytt i livet?

Eller varför trampa på andras idéer och förslag bara för att få SIN vilja igenom. Det gör mig också grymt fascinerad och förundrad. Vad är det som rör sig i huvudet?

Pilatesen idag var underbart skön så där har jag kanske hittat nyckeln till att bli bra i min kropp. Jag tränar på och ser hur det hela utvecklar sig.

söndag 1 februari 2009

Lycka och envishet




Idag var jag så glad. Spinningen var en sån lycka; benet konstrade inte, alla klubbmedlemmar var goa och glada, musiken var kanon och vi fick fika under passet! Efter spinningen var det dessutom de allra trevligaste som satt och pratade en timma med mig och jag bara mös. Varför är inte livet alltid så här???
Hem igen och sen skriva vidare på litteraturuppgiften. Den ska bara lämnas in och nu är det GJORT! För jag ska banne mig klara denna kursen också, inte tu tal om annat.

Nu är det sängdax och sen en ny spännande vecka ;-)