lördag 31 januari 2009

Ny litteraturuppgift



Och nu skriver jag och skriver och skriver...Först verkade det helt oöverkomligt med en massa sidor att förstå och sammanfatta, men efter att ha grunnat ( och lagat mat samtidigt) kom jag på ett angreppssätt som verkade bra. Bara att skrida till verket! Och sedan hoppas att jag kan få ett godkänt betyg på det som jag totar ihop.

Yngste sonen ska spela laserdome hela natten. Och jag gillar förklaringen som han har för att spela på natten - det är för dyrt för dem som äger anläggningen att låta de spela på dagen ;-). Gissa hans ålder?? Snart 18!

Imorgon är det mallisspinning med klubben. Lite spanska hoppas jag komma på.


Nån som vet vem gubben ovan är? Ett hett tips är fräcka grillar eller organisationsteori.

torsdag 29 januari 2009

Cykelsugen!!


Fasen, idag kändes det som om det är vår i luften. Och då vill jag ut och cykla... Sålde min racer förra sommaren. Denna cykel köpte jag till min fyrtioårsdag och det var ett sånt totalt felköp. Jag fattar bara inte hur de kunde sälja denna cykel till mig. Ingeting passade och dessutom var det trippel på den som inte funkade.


Men nu kanske jag ska ta och pumpa däcken på hybriden och dra ut på en liiiiten runda. Och drömma om en ny racer ;-)


Pilatesen idag gick bra och jag tror att det kan vara en bra grej för mig och min onda rygg och mitt lilla ischiasben. Återstår att se hur kroppen mår imorgon efter dagens pass.

onsdag 28 januari 2009

Nyhet på G


Imorgon ska jag träna pilates för första gång. Detta på inrådan av kiropraktor och lite andra bra människor runt om mig. Så nu har jag packat ner träningskläder och känner lite spänning i kroppen.

Idag var jag hos "min" Jonas, så nu känns kroppe som ny och helt avspänd. Och jag uppskattar så att han inte säger till innan han knäcker till i nacken. det låter för himla hemskt, men ska ju bara vara senor som har häftat i varandra lite.

Funderar faktiskt på att ta en kort och liten cykeltur på lördag. En sväng till Kållered som premiärtur känns ju himla bra.

På jobbet jobbar vi en massa med att lösa upp knutar och informera varandra om vad som händer. Får se om vi kan få det nya projektet i hamn. Det hade i alla fall varit en arbetsseger som heter duga.

Igår jobbade vi med klubbforumet. Kommer att bli så bra med de som ska ha hand om det. Och jag gillar att arbeta med människor som är kunniga och har rätt mindset.

söndag 25 januari 2009

Träningsvärk

Idag tränade jag med klubben för första gången på läääänge. Och nu har jag ont i kroppen och känner mig allmänt trött. Som tur var ska jag till kiropraktorn på onsdag så förhoppningsvis släpper allt innan dess eller så med hans hjälp.

Vi tog en sväng på stan efter spinningen så nu har jag en ny väst istället för den gamla slitna som hängde med alldeles för länge ( men den var skön).

Och mina mysbyxor ska nog också gå till sällare jaktmarker, tror jag. Måste nog fundera på detta ett tag innan jag gör det :-)

Vad blev det av funderandet gällande nya projekt? Jo, det blev skolan och träning...o sen vill jag resa någonstans också. En badstrand någonstans eller så en resa till USA hade suttit som en smäck!

Nu ska jag gräva ner mig i förändringsledning och sen ska jag börja skriva lite. Vad är skillnaden på förändring och utveckling ska vi börja med! Rätt svar kommer om några dagar ;-)

fredag 23 januari 2009

Nya tag

Jag måste ta lite nya tag nu. Komma igång med nya projekt eller kanske bara komma i mål med det stora projektet att få ihop en mastersexamen.

Så nu är det dax att strukturera upp lite igen och bestämma vad målet ska vara. Jag tror att det blir att börja motionera och sedan att ta itu med skolan. Vi fick godkänt på uppdraget och den nya litteraturuppgiften ska ju också in.

Så funderingar kring struktur och mål kommer jag att göra i helgen. Återkommer med resultatet.

Sedan en rekomendation till alla; skaffa en son som vill bli kock. Det är kanon att få nybakade muffins, rödvinssås osv vilken vanlig vardag som helst!

måndag 19 januari 2009

Lite avskedssorg

Idag har jag drabbats av lite avskedssorg gällande styrelsearbetet i klubben. Vi är ett gäng som har jobbat tillsammans i två år med detta. Självklart har det varit jobbigt, men samtidigt har vi trivts ihop och gjort en massa bra saker.

Men det gäller ju att lämna med flaggan i topp och nu är det dax. Bita ihop lite och sen se till att de nya får det så bra som möjligt. Och hitta nya "familjemedlemmar" i storkollektivet.

Imorgon dra jag iväg österut och ska träffa jobbarkompisar i två dagar. Spännande att se vad vi kan komma fram till :-)

fredag 16 januari 2009

Ny skolkurs och resa genom landet

Igår började jag en ny kurs på ITuniversitet, förändringsledning. Spännande och samtidigt hemtamt. Hemtamt för nu fattar jag mer av det systemet och vad som krävs för att vi ska kunna lyckas med det som vi har förutsatt oss. Och spännande för det är ny lärare och lite nya i kursen. Samt att ämnet är nytt och roligt.

På eftermiddagen drog jag och sambon iväg till Leksand. En fantastisk resa för det är vacker, men attans långt. Och speciellt som jag bara skulle vara där ett dygn. Men en begravning måste man vara med på, så det var bara att sätta sig i bilen och njuta av talböcker och Bruce Springsteen. Och maten på en vägkrog :-(

Begravningen var bra. Självklart väldigt sorglig, men samtidigt lite förhoppningsfull. Om att sambons pappa slipper lida och ha ont och att höra glada minnen av honom. Och jag gillade att prästen uppmanade oss andra att förvalta den tid vi har kvar på jorden.

Nu sitter jag på tåget och ska läsa så mycket jag orkar. En ny litteraturuppgift ska in snart och det var en maaaassa att läsa innan dess.

tisdag 13 januari 2009

Spännande möte


ytterligare en bild från Fjällbacka. En glad sambo på bryggan där det är obligatoriskt att sitta med en mjukglass och dingla med benen på sommaren!
Ibland så kommer de där spännande mötena i livet som gör att jag hajar till. Och idag hände det ett sådant. Träffade en person gällande lite affärer och det blev ett väldigt bra samtal i två timmar. Spännande diskussion om ledarskap, systemutveckling och affärer, en kombination som jag gillar.


måndag 12 januari 2009

Trött och grått

Idag har det varit riktigt Göteborgsväder. Regnat, blåst och varit helgrått. Humöret blev tyvärr därefter och inte blev det bättre av att jag känner en förkylning komma.

Men jag jobbade och gjorde så mycket som jag kunde och sen blev det bilen hem, snabbt! Gick ut en stund och lånade lite böcker, träffade en gammal jobbarkompis som riktigt lyste av lycka. skönt att se vad lite ombyte kan göra.

Tar med en bild från juldagen i ett helt underbart Fjällbacka. Bara för att påminna om att det kan bara bli BÄTTRE!

söndag 11 januari 2009

800 medlemmar i klubben!!

Jag har skrivit en verksamhetsberättelse för cykelklubben och då ska ju antalet medlemmar vara med. Vi var 799 stycken den sista december, och förhoppningsvis fler idagsläget! Så himla häftigt....Och vad mycket vi hade gjort under året, saker som man inte kommer ihåg nu när året är slut. Hoppas det kommer nya friska krafter som tar över och driver vidare.

Annars har jag mest tagit det lugnt och skönt i helgen. Det har varit lite mycket det senaste och då behövs det fria och sköna helger. I veckan blir det en del saker på dagarna och på kvällarna också.

fredag 9 januari 2009

We made it!

Tack, Nicklas, Ingegerd och Magnus!

För nu är vi banne mig godkända gällande uppdraget och det är såååå skönt. Vi ska bara göra en sista, lite hemlig grej, och sen stänger vi denna dörren.

Nu är det soffan och TVn som gäller ikväll...

torsdag 8 januari 2009

Satstagning

Ikväll gör jag en insats för att imorgon kunna presentera vårt uppdrag på universitetet. Ska bli så skönt att bli godkänd på detta och få de hett efterlängtade poängen!! Så nu läser jag och läser sanmma sidor om och om igen... Och hopppas att allt sitter där imorgon.

Idag var det en vanlig dag på ett svenskt kontor gällande jobbet. Lite som inte funkade och lite som funkade och diskuterande med kollegor. Möten med fler uppgifter att göra och se hur vi göra för att utvecklas.

Håll tummarna för presentationen!!

onsdag 7 januari 2009

Muskler och jobb - dagens tema

Imorse startade jag med att gå till min kiropraktor. En liten man som knäcker, bänder, töjer och drar i mina stackars muskler, senor mm så att de blir bättre och bättre. Och det blir de visserligen, men dagens knäckande var av det värre slaget. Nacken har blivit väldigt spänd och orsakat lite yrsel, så den drog han ordentligt i. Och som tur var sa han inte till innan, för det small till bra!

Idag började många jobba och jag fick också dra igång med en del saker. Lite segt kändes det, men det ska väl gå att få upp ångan igen, så småningom.

Förberedelser för årsmötet i klubben pågår också för fullt hos oss i styrelsen. Jag ska plita ihop en årsberättelse i helgen. Jag har aldrig gjort detta innan, så det ska bli spännande att se hur det går.

tisdag 6 januari 2009

Stockholm i mitt hjärta!

Jag har varit på besök i Stockholm i två dagar och besökt en kamrat. En sån där kamrat som jag önskar att alla har i det här livet. Vi blev kompisar i högstadiet och sedan dess har vi träffats under hela livet. Ibland väldigt ofta och ibland mer sällan. Men det spelar ingen roll för vi börjar bara om där vi slutade sist. Hjälpt mig har hon gjort under en tid då mitt liv inte var så kul ( arbetslös, en pappa som var döende i cancer mm). Och jag hoppas att jag piggar upp henne lite nu när hon har problem med ryggen, riktigt allvarliga problem.

Stockholm är en stad som jag bara älskar. Det är rytmen och alla människor där som gör att jag gillar den. Vattnet inte att förglömma. Och tunnelbanan!

Hittade billiga flygbiljetter med hjälp av studentrabatten och det känns ju skönt. Tyvärr blev hemfärden lite skakig och sen kunde vi inte landa som tänkt. I dessa ögonblick VILL jag inte ha all information. Berätta för mig när det är ett faktum och inte vad vi eventuellt ska komma att göra, PLEASE!

Väl hemma möttes jag av nyheten att vår koncernägare tagit livet av sig :-(. Kändes inte alls bra, men det är väl bara att vänta och se vad som händer.

lördag 3 januari 2009

Trött och förkyld

Kroppen har ju ett effektivt vapen att säga till " Nu är det bra hörrodu!" och det är förkylning. Eller så har jag bara blivit smittad av de andra i mitt lilla kollektiv. Trött blir jag i alla fall av detta och somnade tidigt i soffan. Känner mig inte speciellt fräsch idag.

Jag får ägna dagen åt att röja ut den lilla julen som kom in i huset och annat pyssel. Kan ju t o m bli så att jag skriver lite på uppdraget och sedan lite på den missade inlämningsuppgiften :-)

torsdag 1 januari 2009

Dagen idag

kommer att bli rätt lugn. Jag är så glad att alla mår bra och lever idag. Antagligen lever förra årets händelse, då en av sönernas kompis som höll på att stryka med, djupare i mig än jag hade anat.

Sönerna är nöjda och glada över sitt nyårsfirande och det känns skönt.

Själv hade vi en underbart trevlig kväll med en massa nya människor. Trevligt och underhållande var det, även om jag saknade dansen. Mat saknade jag i alla fall inte :-) Och utsikten var bedårande. Vyn var ända till Nidingen och närheten till naturreserveratet var minst sagt påtaglig!

Imorgon är det back to business!!