onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!!

Jag måste önska alla ett Gott Nytt år!!

Och själv önskar jag mig ett bättre år,2009, än året 2008 blev, även om det tog sig på slutet.

Festa lagom ikväll och ha det skönt!

tisdag 30 december 2008

En dag som denna...

vill jag inte vara med om nåt mer. En smärre katastrof inträffade på jobbet och vi slet hur länge som helst. Som tur var alla på gott humör och gjorde sitt allra bästa utan att tjata och gnata. Har insett att jag är väldigt beroende av sånt, bra inställning.

Natten som kommer blir det djup sömn, jag lovar!

Väl hemma, höll yngste sonen på i köket. Han förberedde sin lilla nyårsmiddag för kompisarna. Köket har fått en ofantlig uppryckning sen han börja på sin kockutbildning. Just nu är det ny våg och en till pepparkvarn som ska inhandlas:-)

Imorgon ska vi till en kompis och hennes nya sambo. Trevligt med en massa nya bekantskaper och förhoppningsvis blir det luuuugnt. Jag kan behöva det efter två dagar på jobbet, som har varit helt outstanding gällande arbetsbelastning.

söndag 28 december 2008

Hemma igen

Igår var en fantastisk dag på många sätt och vis. Träffade en gammal arbetskamrat och åt frukost med henne på ett skönt fik. Kul att prata gamla minnen i flera timmar och dessutom se och höra hur andras liv blir.

Samtidigt var det kris på jobbet, så telefonen ringde stup i kvarten. Som tur var så har vi huskonsulter som kan ALLT om hur det funkar hos oss. Och som dessutom har fattat att vi är kunder och betalar för det som de gör. Vilket innebär att de gör extrautryckningar när det behövs. Ni är guld värda!!

Sambon och jag åkte till mitt favvoställe på kusten, Hamburgö. Det är så underbart, spelar ingen roll vilket väder det är. Piskande hav, grå himmel eller alldeles skinande spegelblankt. Jag bara älskar det stället!

Denna dag startade med grupparbete i skolan. Nu börjar vi närma oss slutet och jag hoppas innerligt att vår handledare är nöjd med det som vi åstadkommer. Jag intalar mig det så länge i alla fall. Sen ska jag försöka åstadkomma den där saknade litteraturuppgiften...

Lagade middag till familjen och den fick godkänt. Och det vill inte säga lite i den här kräsna skaran. Jag fick göra mig till med söndagsstek, sås och hasselbackspotatis för att det betyget skulle utdelas!

Tomorrow, it´s back to business!

fredag 26 december 2008

Utflykt till ett annat land

Idag gjorde vi en dagsutflykt till Norge. Bara för att kolla in den nya Svinesundsbron och för att sambon skulle få höra lite norska. Mysigt var det i alla fall att komma ut lite. Och vi hittade ett underbart fint vattenfall.

Och sen måste jag ju gå lite på mellandagsrean. Ett par tjockare Craftbyxor blev det. Ska bli så bra att ha när det är lite kyligt och jag ska cykla eller promenera.

Nu är det på skoluppsatsen igen. Lite mer skrivande om empiridelen och vilka systemutvecklingsmetoder som finns!

torsdag 25 december 2008

Eftertankens dag

Idag blir jag ett år äldre enligt folkbokföringen. Fast jag vet i sjutton om själen har fattat det :-)

I alla fall brukar det firas med god mat och sedan att gå på bio och så även i år. Det blir ju bättre och bättre att fylla år en dag som denna, för mer och mer är ju öppet.

Jag brukar alltid fundera på mitt liv som jag lever för närvarande och vad jag tycker om det. Finns en del att fundera och ändra på känner jag just nu, men det får jag ta tag i en annan dag.

Julafton avlöpte i alla fall i lugn och ro. God mat och sedan en del spel med sönerna och sambon. Mysigt och roligt var det!!

tisdag 23 december 2008

Julbestyren fortsätter

Mer matinhandlande har det blivit idag. Först en skön sovmorgon och lååång frukost. Och ett ryck med att klä granen som lyckades himla bra. Släkttraditionen att få en sne och vind gran har vi upphört med efter att pappa dog. Nu är det snygga och raka granar som ska finnas i hemmet.

Kära pappsen var inte speciellt teknisk av sig och fattade nog aldrig att man kan skruva på de olika skruvarna i julgransfoten. Istället kom granen ner i foten och sen fick den sitta där. Vi barn hade alltid lika roligt med att gissa åt vilket håll granen var fastbunden. Var det dörrgångjärnen eller var det i fönsterhakarna??

Och sen gjorde jag fynd när jag skulle hitta en adventsljusstake till. Halva priset i Grebbestad, så det fick bli mer än bara en :-)

Nu börjar folket ramla in i huset. Brorsan har kommit och sen kommer sambo och imorgon sönerna.

måndag 22 december 2008

Julbestyr

Nu har jag kommit iväg till Fjällbacka och mammas sommarhus. Innan dessa var det några dagar med mycket kring vårt projektarbete i skolan. Fasen vad kul det är och så mycket inspiration jag får från detta!! Ska bli skönt när vi lämnar in det, men samtidigt trist att inte få göra det med denna gruppen mer. Får hoppas på bra och trevliga studiekamrater nästa termin med.

Idag har vi handlat JULMAT!! Väldigt trevligt att göra det i små affärer, men det är trångt. Vi berömde i alla fall oss själva efter att vara klara och ätit en god lunch.

Nu ska jag vila - sova middag - och sen får jag se hur mycket jag behöver göra mer. Klä granen tror jag hamnade på min lott idag :-)

fredag 19 december 2008

Trött och glad

Vaknade tidigt och bestämde mig för att gå upp och börja göra en del som skulle tas om hand. Det finns en del att göra i klubben, men det är bara att ta tag i.En del kring spinningen och annat som ska göras...årsmöte snart!

Var i skolan och det är så skönt och befriande. Personer som är glada och positiva och vill göra saker o ting. Kul och nu är boken till nästa kurs hemma. Förändringsledning ska jag läsa...o sen får jag se kring Mastersexamen. Men det skulle vara kul att göra nåt sånt.

Somnade gott efter skolan och nu blir det säkert en del gjort inatt också :-)

torsdag 18 december 2008

Hoppet om mänskligheten

Ibland händer det saker som gör att jag tappar tron på andra människor eller mer börjar fundera på hur länge jag kommer att behålla förnuftet själv. Försöker alltid förklara saker för mig själv och se det ur andras perspektiv, men ibland ger jag bara upp.

Då är det så befriande att gå till min lilla grupp på universitetet och se att det finns glada människor som är intresserade och vill interagera i grupp. Fasen vad jag behöver detta och gillar er!!

Och idag tog nya spännande tankar igång..jag kanske ska försöka ta en Masters i ICT. skulle vara lite kul att stoltsera med det! Jag får ta mig en funderare..det kräver ett halvårs tjänstledighet att göra det!

tisdag 16 december 2008

Hemma igen

Ja, så var den resan klar. Gick väldigt smidigt och skönt, förutom att jag fick hotellrum på första våningen med utsikt/läge mot paradgatan i Helsingfors. Några spårvagnar och bilar pilade förbi där under natten :-(

Och sen så fick jag ett släng av julstressen idag. Inte bra för det behöver jag ju inte få. det som inte blir klart nu, får bli klart sen. Men nejdå, allt skulle jag fixa på en gång.

Imorgon är sista dagen på jobbet på 11 dagar och det ska bli skönt. Några dagar i skolan och sen ska jag ta det lugnt i Fjällbacka!

söndag 14 december 2008

Ensam hemma - finalen

Ja, nu är det slut på att var ensam hemma. Även om det är väldigt skönt att vara det ibland, så skulle jag ha väldigt svårt för att ha det så jämt och ständigt. Måste ju få delar av min kollektivkänsla uppfylld.

Nu när julen närmar sig känns det som om kollektivet är väldigt fridfullt och samspelt. Det enda frågetecknet är, som vanligt, bilen. Den borde vara två vissa delar av juletiden. Och jag har, precis som alla andra i kollektivet, ingen lust eller möjligthet att åka kommunalt till julefirandet.

Idag var jag i alla fall och spinnande. Ischiasnerven var på bus(h)humör idag, så det gick bara bra i 75 minuter. Och kraften i benet var väl sådär. och sen ska vi inte tala om kondisen. För ett år sen var det inga problem att spinna i tre timmar, men nu funderar jag vart maten kommer att hamna efter femton minuter. Så ett tag bestämde jag mig för att skita i alla ordinationer och bara spinna så mycket som jag vill för att få lite kondis.

Nu bär det iväg österut. Ska besöka vårt huvudkontor imorgon och i och med tidsförskjutningen så får jag åka kvällen innan. Hoppas på spännande och bra möten imorgon med alla kollegor.

lördag 13 december 2008

Ensam hemma del 2

Jaja, riktigt så busigt som i filmen är det väl inte. Ganska stillsamt egentligen. Ligger i min soffa och läser litteratur om verksamhetsmodellering. Väldigt intressant tycker jag och jag känner, som med det mesta i livet, att jag vill lära mig mer.

Och samtidigt kan jag fundera på om det är värt att läsa samtidigt som jag jobbar. Tänk vad mycket fritid jag kunde ha, om det inte var för att jag ska prestera en litteraturuppgift en gång i månaden. Men, det ger ju samtidigt en massa inspiration och utan detta hade jag inte överlevt hösten.

Nu till en sak som jag bara tycker är för mycket; Bruce S ( hemmaguden) i dansbandskampen!! Man får inte häda i det här livet....Så nu ska den riktiga Brucan på i högtalarna. Och som om det inte var tillräckligt körde de Tina Turner också...

Ensam hemma del 1

Och vad gjorde jag igår kväll då? Pinsamt att erkänna men jag blev sittande framför datorn och höll på en massa. Roligt att se vad personer som jag jobbade med för läääänge sen gör nu. En del fanns kvar och det beundrar jag dem för.

Idag ska det bli mer konstruktivt, d v s komma ur morgonrocken och producera nåt bra. Yngste sonens julklapp ska i alla fall inhandlas, så ut måste jag.

fredag 12 december 2008

Ensam hemma!!

Yepp, jag är ensam hemma hela helgen! Så nu är morgonrocken på och soffan MIN... Ska bli så fruktansvärt skönt att bara fundera på vad jag vill och inte skjutsa eller göra nåt annat som JAG inte vill.

Vad ska jag då göra? Producera en litteraturuppgift till skolan och sen skriva på det som jag skulle ha gjort i veckan.

På vägen mellan jobbet och hemmet idag var jag och äldste sonen ute på fika runda. Glöggte var jag tvungen att prova på. Sådär blev betyget.

När vi ändå var i centrum så tvingade jag sonen att gå med till Duka och där hittade vi den ultimata julklappen till den yngre sonen. Så mamsen var rätt OK till slut ändå.

Mot soffan!!

torsdag 11 december 2008

Slött och slappt

Idag borde jag ha gjort en massa saker efter jobbet, men jag VILLE inte. Så det blev en middagsdejt med sambon och lite lyxinköp ( Göteborgs Pepparkakor kostade 130 kronor för en rulle).

Biblioteket fick ett av mina sällsynta besök. Konstigt för jag älskar egentligen stället, men det blir ju alltid så dyrt när jag är där. Böcker som inte lämnas tillbaka i tid eller bara försvinner. Men nu har jag bestämt mig för att promenader är ett bra sätt att få igång tanten och jag behöver nåt att lyssna på istället för bilbruset.

Kiropraktorn var jag också hos idag. Lite ryggknäck och stretchförmaningar och sen var det över för denna veckan. Och sen måste jag träna för allt vad tygen håller tycker han. Började faktiskt fundera på att anmäla mig som värd på Friskis igen.

Men imorgon ska jag bli vuxen igen och göra det som jag borde gjort för länge sen...skriva på min inlämningsuppgift och projektarbetet. Bra att jag är ensam hemma hela helgen och kan gå omkring i morgonrock och leka professor Balthazar :-)

onsdag 10 december 2008

Resa österut

Under två dagar har jag varit med jobbet österut. Väldigt annorlunda, och samtidigt så får det mig att inse vad inrutad jag är som person. Maten var sisådär, och det störde mig en massa. Istället för att prova på så mycket, så blev jag lite gnällig och det måste jag förbättra.

Kul var det i alla fall att träffa all som jag har jobbat med runt om i organisationen. Speciellt det lilla team som jag skapade i baltländerna. Jag kommer att sakna er en massa :-(

Och sen var det där med att ha ett stort hus och en massa husnycklar utdelade hos nära o kära. Inatt öppnade sig dörren helt plötsligt och in kommer mamsen. Hon tog fel på sovrummet och toaletten, den lilla sötnosen. Desto trevligare var det att ha henne till sällskap till frukosten i alla fall :-)

söndag 7 december 2008

Motiv och motivation

Varför ska jag ge mig in i cyberrymden?? Jo, för jag vill ha motivation för de mål som jag SKA genomföra.

Målen är:

1. Halvklassikern

2. Klassikern

3. Paris - Brest -Paris, 2011, ett cykellopp som är på 120 mil under 90 timmar

Ska det vara nåt svårt? Jo, om man som jag har en åkomma på ryggen som ger muskelproblem i vaden så är det en utmaning, helt klart!

Men jag vill så gärna och då ska det väl för sjutton kunna gå, även om det är en hel ocean av problem på vägen...